20 берез. 2019 12:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Політика
0

79

0

Ляшко вчинив в Уряді скандал. Гройсман нагадав йому, хто винен у високій ціні на газ і рекомендував з’їздити у Вінницю

Ляшко вчинив в Уряді скандал. Гройсман нагадав йому, хто винен у високій ціні на газ і рекомендував з’їздити у Вінницю

Гройсман сказав Ляшку пригадати, хто підписував в 2008 році документи, які призвели до подорожчання газу та порекомендував поїхати у Вінницю, подивитись чим займався на той час прем’єр.


Ляшко вчинив в Уряді скандал. Гройсман нагадав йому, хто винен у високій ціні на газ і рекомендував з’їздити у Вінницю

20 березня на засідання Уряду прийшов Олег Ляшко. Очільник Радикальної партії зчинив скандал і говорив, що Гройсман винен у високій ціні на газ і в «зубожінні» людей. Прем’єр міністр вислухав всі «закиди», періодично звертаючись до Ляшка, з проханням дати можливість відповісти і не кричати. Порекомендував пригадати, хто підписував в 2008 році документи, які призвели до подорожчання газу та порадив поїхати у Вінницю, подивитись чим займався на той час прем’єр.

- Не культурно, не виховано, не етично вриватись і починати кричати. Дайте сказати слово, - говорить прем’єр-міністр.

Нас не пускали! - кричить Ляшко.

Можете не кричати? Я на праве вухо вже погано чую. Я Вас і так чую, - каже В. Гройсман.

- До Вас в Парламент я так не приходжу. В Парламент, якщо заходжу, веду себе відповідно до регламенту, - додає прем’єр.


- Олег Валерійович, Ви мені зараз перераховуєте пенсії? Хочу сказати, що кожен мав би займатись своєю справою. Я і в 2014 році Яценюк отримали країну з рахунком «0». Ви як політична особистість років 10 – 15 в центральній політиці. Ви були членом більшості і зараз і тоді. Це друге. По третє, от таку країну Ви нам передали (показує папірець - ред). Я до 2014 року працював на муніципальному рівні. Якщо хочете знати, що я зробив, поїдьте в моє місто і подивіться. Все що я зараз роблю – з вами всіма (політиками – ред.) борюсь, щоб кожне рішення було ефективним і максимально раціональним, бо іноді те що ви пишете (політики – ред.) з плакатів, говорить про те, що ви хочете країну збанкротувати і зробити її біднішою, ніж вона є сьогодні. В мене ціль інша. Я хочу щоб Україна була заможною, але тоді, коли люди будуть заможними. Для цього треба приймати відповідальні рішення, а не просто говорити в ефірах.

По третє, Ви говорити про газ. Ви не знаєте, що я вимушено прийняв рішення 1 травня 2016 року, що ще зобов’язання було взято не мною, а ще в 2008 році, коли Ви були членом провладної коаліції? Ви це не пам’ятаєте? Я оберіг країну від кризи, дефолту і банкрутства. А Вам до цього байдуже. Ви вийшли і на мільйони українців хочете сказати мені щоб я зробив… Я це знаю, без Вашої поради. Ви подивіться коаліційну угоду, яку Ви підписали від фракції в 2014 році – там написано, «приведення тарифів на газ до імпортного паритету». Прочитайте, Ваш підпис, там теж стоїть, - відповів В. Гройсман.

Вiнниця.info - Фото з прямої трансляції засідання Уряду