11 берез. 2014 13:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

101

0

«Людина Калетніка» під виглядом Правого Сектора вирішив прибрати до себе гроші Путіна у Вінниці

«Людина Калетніка» під виглядом Правого Сектора вирішив прибрати до себе гроші Путіна у Вінниці

Сергій Чумак підписуючись керівником «Правого сектору Вінниччини» заблокував відділення «Сбербанку Росії»


«Людина Калетніка» під виглядом Правого Сектора вирішив прибрати до себе гроші Путіна у Вінниці

Сьогодні, 11 березня, близько 9-ої години ранку активісти «Правого сектору Вінниччини» заблокували роботу відділення «Сбербанка Росії» (вул. Келецька, 78-А).

Біля банківського відділення знаходиться близько 20 активістів, керує ними Сергій Чумак, який заявив про свої «походеньки» з коктейлями Молотова до вінницьких бізнесменів.

Приміщення банківської філії зачинено, двері заблоковано автомобільними шинами. Кілька працівників фінансової установи знаходяться на вулиці.

За словами Сергія Чумака, його люди сьогодні не мають наміру розблоковувати банківське відділення.

- Сьогодні банк працювати не буде, - заявив Сергій Чумак. – Чи будемо ми його блокувати завтра – ще не вирішили. Ми не виступаємо проти росіян, але хочемо дати зрозуміти їм, як діє російська влада. Ми не проти Росії, ми – проти Путіна. Російська влада повинна відчути, що ми можемо мирним шляхом робити певні економічні санкції для країни, яка захоплює українські території.

Кореспонденту ВінницяОк прокоментував ситуацію і керівник заблокованого відділення «Сбербанка России» Олександр Заречнюк:

- Банк – це не державна власність Росії, це юридична особа. Всі наші працівники – патріоти України, вони теж не погоджуються із політикою Путіна. Наш банк, передусім, розвиває українську економіку, маємо 800 тисяч вкладників, вони - українці. Через «Сбербанк России» наші громадяни, які працюють у Росії, переводять гроші в Україну. Приміром, сьогодні в нашу філію приходив інвалід, який мав отримати гроші, але не зміг через блокування. Жінка старенька приходила. Ми її відправили до нашого центрального офісу, навіть гроші на проїзд дали, бо в неї з собою копійки не було. Працівників нашої філії я відправив до центрального відділення, тут лишилося лише кілька співробітників для того, щоб направляли людей у філії, які працюють.

- Олександре Петровичу, де вінничани наразі можуть скористатися послугами вашого банку?

- Центральне відділення працює за адресою – вул. Пирогова, 23. Думаю, що Правий сектор просто не знав, що ми не центральний офіс, тому і заблокував наше відділення.

Тим часом біля заблокованої філії чергує кілька співробітників міліції. У події вони не втручаються. Дівчата із сусіднього магазину пригощають активістів Правого сектору кавою та чаєм… А на запитання від вінничан: «Що треба зробити, аби зняти блокаду з банківського відділення?» - активісти Правого сектору відповідають: «Телефонуйте до Києва, нашому лідеру Ярошу».

Нагадаємо, що 2 березня Дмитро Ярош заявив на прес-конференції, що "Правий сектор" засуджує мародерів, які діють, прикриваючись назвою організації.

 «Людина Калетніка» під виглядом Правого Сектора вирішив прибрати до себе гроші Путіна у Вінниці

 «Людина Калетніка» під виглядом Правого Сектора вирішив прибрати до себе гроші Путіна у Вінниці - фото 2

«Людина Калетніка» під виглядом Правого Сектора вирішив прибрати до себе гроші Путіна у Вінниці - фото 3

 «Людина Калетніка» під виглядом Правого Сектора вирішив прибрати до себе гроші Путіна у Вінниці - фото 4

 «Людина Калетніка» під виглядом Правого Сектора вирішив прибрати до себе гроші Путіна у Вінниці - фото 5

«Людина Калетніка» під виглядом Правого Сектора вирішив прибрати до себе гроші Путіна у Вінниці - фото 6

За матеріалами ВінницяОк

Фото: Роман Ковальський


0
0