29 листоп. 2020 10:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

139

0

Людина-«калькулятор»: школяр з Козятина за секунди обчислює в голові десятки, сотні та мільйони. Відео

Людина-«калькулятор»: школяр з Козятина за секунди обчислює в голові десятки, сотні та мільйони. Відео

Нещодавно Антон за 20 хвилин правильно порахував сотні прикладів і рівнянь


Людина-«калькулятор»: школяр з Козятина за секунди обчислює в голові десятки, сотні та мільйони. Відео

В Козятині живе 14-річний Антон Васалатій, який вражає усіх феноменальними математичними здібностями. Підліток за лічені секунди дає відповідь на складні математичні приклади в рівняння. В голові обчислює – додає, множить і ділить надскладні числа.

Нещодавно Антон побив рекорд з усного математичного рахунку. Він за 20 хвилин правильно порахував сотні прикладів і рівнянь. Каже, що увесь вільний час віддає математиці, постійно тренується.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Антон працює у комп’ютерній програмі, вона генерує випадкові математичні приклади. Юнак з легкістю вводить правильні відповіді. Рахує усно швидше за техніку. Нічого феноменального у цьому він не бачить. Каже, тренується і весь вільний час віддає математиці.

«Це прийшло поступово. Я тренувався і з кожним тренуванням результати були кращі», – каже школяр.

А нещодавно Антон усіх вразив, побивши рекорд з усного математичного рахунку. За 20 хвилин він правильно порахував сотні прикладів і рівнянь.

«Він набрав найбільшу кількість можливих балів. В своїй номінації він показав найкращий результат і зараз це абсолютно рекорд в Україні», – розповіла координаторка змагань Маргарита Носкова.

Успіхами свого учня не можуть натішитись у школі. А для матері Аліни Васалатій те, що її син – геній математики, стало несподіванкою. Хоча каже, він завжди виділявся серед однолітків, має хист до всіх шкільних предметів, навіть гуманітарних.

«Я вважаю його нормальною звичайною дитиною, але водночас він такий такий і не такий. Одночасно він може рахувати, дивиться новини, коментувати щось, переключитись на щось інше, піти конспектувати», – каже мати школяра.

Швидкість мислення юнак тренує грою в шахи, а іноді за складанням кубика Рубіка. Окрім математики хлопця неабияк цікавить ядерна фізика.

Натомість науковці, які започаткували конкурс математичного рахунку, генієм хлопця поки не вважають. Адже він має себе ще показати у фіналі змагань і на міжнародному рівні.

Антон не припиняє тренуватись і хоче навчитись ще швидше рахувати. В майбутньому бачить себе науковцем.


Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info

title