10 берез. 2019 09:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

134

0

Магазин «Вацак» на Поділлі встановили незаконно? В мерії відповіли на петицію вінничан про розширення дороги

Магазин «Вацак» на Поділлі встановили незаконно? В мерії відповіли на петицію вінничан про розширення дороги

В мерії відповіли на прохання вінничан демонтувати магазин на Поділлі


Магазин «Вацак» на Поділлі встановили незаконно? В мерії відповіли на петицію вінничан про розширення дороги

Вінничани підписали електронне звернення до міськради з проханням демонтувати МАФ на вулиці Зодчих щоб розширити проїжджу частину, де перед світлофором часті затори транспорту. В міській раді 7 березня опублікували відповідь на петицію, в якій зазначають, що земля надана в оренду під МАФ до 2026 року, але в іншому місці - біля будинку по Пирогова, 103. Також повідомляють що в місці, де стоїть магазин «Вацак» не передбачено розміщення тимчасової споруди. Коли її демонтують, дорогу можуть розширити.

«Відповідно до рішення міської ради від 19.05.2011р. №267 укладено договори оренди земельних ділянок площею 0,0046га для комерційного використання (обслуговування існуючої МАФ) та площею 0,0042га для громадського призначення, що розташовані по вул. Пирогова (біля буд. №103), терміном на 15 років.

Також інформую, що Комплексною схемою розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Вінниці, яка розроблена на виконання вимог наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства від 21.10.2011 №244 та затверджена рішенням виконкому Вінницької міської ради від 21.06.2012 №1524, не передбачено розміщення тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності в зазначеному у зверненні місці.

Крім того, за інформацією департаменту комунального господарства та благоустрою, у разі демонтажу зазначеної конструкції при потребі буде розглядатись можливість розширення дороги на вказаній ділянці.

Додатково повідомляю, що згідно з ст. 31 Закону України «Про оренду землі» договір оренди землі припиняється в разі:

- закінчення строку, на який його було укладено;

- викупу земельної ділянки для суспільних потреб та примусового відчуження земельної ділянки з мотивів суспільної необхідності в порядку, встановленому законом;

- поєднання в одній особі власника земельної ділянки та орендаря;

- смерті фізичної особи-орендаря, засудження його до позбавлення волі та відмови осіб, зазначених у статті 7 цього Закону, від виконання укладеного договору оренди земельної ділянки;

- ліквідації юридичної особи-орендаря;

- відчуження права оренди земельної ділянки заставодержателем;

- набуття права власності на житловий будинок, будівлю або споруду, що розташовані на орендованій іншою особою земельній ділянці;

- припинення дії договору, укладеного в рамках державно-приватного партнерства (щодо договорів оренди землі, укладених у рамках такого партнерства).

Договір оренди землі може бути розірваний за згодою сторін. На вимогу однієї із сторін договір оренди може бути достроково розірваний за рішенням суду в порядку, встановленому законом», - зазначено в відповіді.

Вiнниця.info