27 жовт. 2019 16:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Спорт
0

118

0

Майор ЗСУ 182 рази підняв вагу і виграв Кубок Вінниччини з гирьового спорту

Майор ЗСУ 182 рази підняв вагу і виграв Кубок Вінниччини з гирьового спорту

Розіграли Кубок Вінниччини з гирьового спорту


Майор ЗСУ 182 рази підняв вагу і виграв Кубок Вінниччини з гирьового спорту

Кубок області з гирьового спорту розіграли 26 жовтня у вінницькому спорткомплексі «Колос». Він був присвячений пам'яті майстра спорту СРСР Івана Козловського.

Про це Вінниця.info повідомляє прес-служба Вінницької обласної федерації гирьового спорту

Стартували команди семи міст і районів, що є рекордною кількістю. Загалом – 28 учасників, серед яких були працівники поліції і бійці Збройних Сил України. Кращих визначали у семи вагових категоріях. Спортсмени підіймали 32-кілограмову гирю у двох вправах (ривок і поштовх).

Найстаршим учасником Кубку області був 57-річний майстер спорту СРСР з важкої атлетики і майстер спорту України з пауерліфтингу Василь Стрельбицький. На вінницькі змагання він приїхав із Жмеринки на велосипеді.

«Іван Козловський був моїм тренером. В юності він часто возив мене на змагання, – каже Василь Стрельбицький. – Зараз гирьовим спортом я займаюся на ветеранському рівні. Це заняття допомагає покращити фізичний стан».

Серед гирьовиків був і 26-річний легкоатлет із Гнівані Володимир Ружицький, учасник нещодавнього чемпіонату України з марафонського бігу.

«Мені водночас подобається марафон і гирьовий спорт. У «силовій грі» претендую на медалі. Вона розвиває витривалість, яка згодиться не лише в спорті. Вдома щодня підіймаю 32-кілограмові гирі – по 70 разів за підхід», – поділився Володимир Ружицький.

В командному заліку переміг Томашпільський район. Також на п’єдестал пошани підіймалися збірні Гнівані (Тиврівський район) та Іллінецького районів. Господарі цього разу залишилися п’ятими.

Головний суддя Кубка області Микола Тютрін виділив кількох переможців в особистому заліку. У вазі до 68 кг це Вадим Фаворит (Томашпіль), який у двох вправах (ривок і поштовх) підняв гирю загалом 120 разів. Павло Кундис із Гнівані (вага 73 кг) зробив це 150 разів. Томашпільчанин Олег Бабін (78 кг) вчергове підтвердив свій чемпіонський титул, піднявши спортивний снаряд 90 разів. У вазі до 95 кг чудово виступив його земляк Богдан Івасюк – 170 разів. А у найпрестижнішій ваговій категорії понад 95 кг переміг майор ЗСУ Олексій Кундис (Гнівань) – 182 рази.

Призери отримали медалі, грамоти та грошові премії обласної федерації гирьового спорту.

Майор ЗСУ 182 рази підняв вагу і виграв Кубок Вінниччини з гирьового спорту

Майор ЗСУ 182 рази підняв вагу і виграв Кубок Вінниччини з гирьового спорту - фото 2

Майор ЗСУ 182 рази підняв вагу і виграв Кубок Вінниччини з гирьового спорту - фото 3

Майор ЗСУ 182 рази підняв вагу і виграв Кубок Вінниччини з гирьового спорту - фото 4

Вінниця.info, фото – прес-служби Вінницької обласної федерації гирьового спорту