10 груд. 2021 14:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Культура
0

154

0

Майстри з Вінниччини отримають грант Президента. Фото

Майстри з Вінниччини отримають грант Президента. Фото

Конкурсанти дивували стінописом та випалом вогняної скульптури


Майстри з Вінниччини отримають грант Президента. Фото

Вінничани Сергій Бугай та Дмитро Рижий у 2022 році отримають грант Президента України на реалізацію свого творчого проекту. Конкурсанти дивували стінописом та випалом вогняної скульптури.

Про це повідомляє Вінницька обласна державна адміністрація.

Сергій Бугай здобув перемогу у номінації «Майстри народного мистецтва», із проєктом «Мальована хата» (традиційний стінопис Поділля).

Майстри з Вінниччини отримають грант Президента. Фото

Основна ідея проєкту Сергія полягає у відродженні унікального явища традиційної культури Поділля - настінного розпису і трансформації його зразків у сучасному світі на художніх полотнах.

Дмитро Рижий переміг у галузі образотворчого мистецтва. Його переможним проєктом стало «Мистецьке вогняне дійство - випал вогняної скульптури «Щедрик».

Майстри з Вінниччини отримають грант Президента. Фото - фото 2

Голова ОДА Сергій Борзов зазначив, що Сергій Бугай є провідним методистом Вінницького обласного центру народної творчості та привітав увесь колектив Центру із цією перемогою.

«Бажаємо нашим талановитим митцям успішної реалізації своїх проєктів та невичерпного натхнення! Дякуємо за збереження подільської культури!»,- підсумував очільник ОДА.

Імена переможців визначали шляхом відкритого голосування та протягом тижня в Державному агентстві України з питань мистецтв та мистецької освіти на засіданнях Експертних комісій з надання грантів Президента України молодим діячам.

Нагадаємо, вперше випал вогняної скульптури Дмитро Рижий продемонстрував на фестивалі «Подільський оберіг» в Буші.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info