8 лип. 2020 11:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

125

0

Понад 1,5 мільйони гривень компенсації може отримати родина фельдшерки, яка померла від коронавірусу

Понад 1,5 мільйони гривень компенсації може отримати родина фельдшерки, яка померла від коронавірусу

Жінка працювала на підстанції «швидкої», де стався спалах коронавірусу


Понад 1,5 мільйони гривень компенсації може отримати родина фельдшерки, яка померла від коронавірусу

Родина вінницької фельдшерки, яка померла від коронавірусу, може отримати півтора мільйони допомоги. Жінка працювала на підстанції «швидкої», що по вулиці Пугачова,1, де стався спалах коронавірусу. Кошти розподілять між членами сім’ї, коли комісія Держпраці встановить, що смерть медпрацівниці настала саме через інфікування коронавірусом.

Про це йдеться на сайті Вінницької ОДА.

Голова облдержадміністрації Сергій Борзов поставив задачу розслідувати обставини смерті працівниці відділення № 1 філії КНП «ТМО «Вінницький обласний Центр Екстреної Медичної допомоги та медицини катастроф Вінницької обласної ради».

Вже 7 липня, відбулось перше засідання спеціальної комісії Управління Держпраці у Вінницькій області із розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком. У засіданні комісії взяли участь діти потерпілої, яким роз`яснили їхні права, що виникли внаслідок настання нещасного випадку.

Від висновків комісії залежить своєчасне надання сімʼї померлої матеріального забезпечення, страхових виплат і медико-соціальних послуг.

Понад 1,5 мільйони гривень компенсації може отримати родина фельдшерки, яка померла від коронавірусу

У разі встановлення комісією, що смерть медичного працівника настала внаслідок його інфікування гострою респіраторною хворобою COVID-19, під час виконання професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження, Фонд соціального страхування здійснить виплату одноразової допомоги.

1 647 750 грн (750-кратному розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб) – такою сьогодні є допомога з державного бюджету. Ці кошти мають бути пропорційно розподілені між членами сім’ї, батьками і утриманцями померлого. Кожен з них має написати заяву на отримання допомоги за встановленою формою та подати до робочого органу Фонду за місцем проживання медика на момент смерті.

Чергове засідання спеціальної комісії Управління Держпраці у Вінницькій області із розслідування цього випадку заплановано на 15 липня.

Понад 1,5 мільйони гривень компенсації може отримати родина фельдшерки, яка померла від коронавірусу - фото 2

Нагадаємо, дружина лікаря розповіла голові Вінницької ОДА реальну ситуацію на підстанції «швидкої», де від коронавірусу померла медсестра.

Два тижні тому медики підстанції «екстренки», що у Вінниці по вул. Пугачова, 1, повідомили журналістам про неналежні умови роботи, про велику кількість захворілих на коронавірус і надіслали фото приміщення, де працюють. Медики даної підстанції «швидкої» обслуговують 200 тисяч жителів Вінниці.

2 липня Сергій Борзов дав доручення Департаменту охорони здоров’я ОДА, щоб лікарів екстреної медицини повторно протестували.

Вінниця.info, фото Вінницької ОДА