23 квіт. 2019 11:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

36

0

Майже 25 тисяч споживачів газу Вінниччини ризикують втратити субсидію

Майже 25 тисяч споживачів газу Вінниччини ризикують втратити субсидію

Заборгованість населення Вінниччини за спожитий газ на середину квітня сягнула 730 млн. грн.


Майже 25 тисяч споживачів газу Вінниччини ризикують втратити субсидію

Заборгованість населення Вінниччини за спожитий газ на середину квітня сягнула 730 млн. грн. Серед боржників – майже 25 тисячі побутових споживачів, які отримали на руки кошти монетизованої субсидії, однак досі за газ не сплатили.

При наявності заборгованості в розмірі 340 грн. і більше споживачі ризикують втратити державну допомогу. Крім того, боржникам може бути припинене постачання блакитного палива.

«ТОВ «Вінницягаз Збут» останніх два місяці широко інформувало споживачів газу, які отримують субсидію, про необхідність своєчасної оплати за спожиті кубометри. Наголошувало на загрозі втрати державної допомоги у випадку наявності боргу.Компанія з розумінням поставилася до затримок оплати за лютий у березні через перехідний етап до монетизації субсидії. Однак, на середину квітня стан розрахунків побутових споживачів незадовільний.» - пояснює директор підприємства Василь Сопільник.

ТОВ «Вінницягаз Збут» закликає усіх споживачів розрахуватися за спожитий газ у найкоротші строки. В іншому випадку компанія буде змушена вдаватися до примусового стягнення боргу та припинення постачання газу.

Прес-служба ТОВ «Вінницягаз Збут»