16 верес. 2021 17:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

229

0

Майже 250 водіїв-іноземців сплатили штраф за порушення ПДР виїжджаючи до Молдови через Вінниччину

Майже 250 водіїв-іноземців сплатили штраф за порушення ПДР виїжджаючи до Молдови через Вінниччину

Майже за рік подібні «листи щастя» отримали півмільйона таких автомобілістів


Майже 250 водіїв-іноземців сплатили штраф за порушення ПДР виїжджаючи до Молдови через Вінниччину

250 постанов про порушення ПДР на території України, стільки копій протягом цього літа вручили водіям-іноземцям, які перетинали кордон з Вінниччини до Молдови.

Про це повідомляють Вінниця.info у Могилів-Подільському прикордонному загоні.

Також там зауважують, загалом, від середини осені минулого року, копії постанов про накладення адміністративного стягнення їх представники вручили півтисячі водіям. А серед них були як іноземці, так і українці, які й досі їздять на машинах з не переоформленими номерними знаками.

«Зазначимо, що майже 80 % осіб, яким вручені копії постанов, наразі оплатили штрафи. Також зауважимо, що у разі несплати штрафу протягом 30-денного терміну, іноземці отримують рішення про заборону в’їзду в Україну», - зауважують у пресслужбі Могилів-Подільського прикордонного загону.

Нагадаємо про те, що стало відомо, коли у Вінниці запрацюють камери автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху.

Нагадаємо також, що з 19 листопада минулого року іноземні громадяни, які заїхали на своїх авто в Україну і громадяни України, котрі їздять на машинах з номерами іноземної реєстрації, несуть відповідальність за перевищення швидкості та порушення інших Правил дорожнього руху.

«Цей проєкт реалізується МВС разом із Держприкордонслужбою. Інформаційна взаємодія дозволяє встановлювати порушників, які заїхали в Україну на транспортних засобах іноземної реєстрації, та надалі притягувати їх до відповідальності. При в'їзді в Україну таких авто прикордонники вносять в базу даних номер машини, прізвище й ім’я водія та його паспортні дані. Якщо на цій машині перевищать швидкість, між Державною прикордонною службою і Національною поліцією відбувається автоматичний обмін інформацією. Співробітники поліції отримують необхідні дані для складання постанови про порушення Правил дорожнього руху. Далі, після її винесення, постанова знову потрапляє в цю базу даних, яка автоматично спрацьовує на порушника під час перетину ним кордону», - уточнили прикордонники.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото з архівів редакції.