24 берез. 2020 10:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

126

0

Майже 3 мільйони гривень виділили в Калинівці на боротьбу з коронавірусом

Майже 3 мільйони гривень виділили в Калинівці на боротьбу з коронавірусом

Найбільше коштів піде на закупівлю ШВЛ


Майже 3 мільйони гривень виділили в Калинівці на боротьбу з коронавірусом

23 березня в Калинівці відбулася позачергова сесія міської ради, на якій було прийнято рішення щодо виділення з бюджету громади коштів на суму понад 2,7 мільйонів гривень задля боротьби проти загрози коронавірусу. Більша частина цих видатків, 2,5 мільйони, піде на закуплівлю апаратів штучної вентиляції легень. У зв’язку з введеними карантинними заходами, засідання відбулося під відкритим небом.

Про це повідомляє прес-служба Калинівської міської ради.

Решта коштів підуть на придбання для працівників КНП «Територіальне медичне об’єднання «Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Вінницької обласної ради» (для «швидкої допомоги») ‒ 15 комплектів захисних костюмів, засобів індивідуального захисту та гідропульта для обробки спеціалізованого санітарного транспорту та приміщень на загальну суму 25 000 грн.

Окремо придбають для медичних працівників КП «Калинівський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Калинівської міської ради засоби індивідуального захисту (протиепідемічного одягу), дезінфікуючих засобів, масок хірургічних, тестів на COVID ‒ 19 та грип, респіраторів, окулярів захисних на загальну суму 84 048 грн.

З метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції для проведення комунальними службами міста дезінфекційних заходів, зокрема обробки дезрозчинами дитячих майданчиків, лавочок, зупинок громадського транспорту та під’їздів, для придбання необхідних дезінфікуючих засобів та засобів індивідуального захисту для комунальників, які проводитимуть вказані роботи, виділено: КП «Житловик» м. Калинівка - 34 780,00 грн, КП «Благоустрій міста Калинівки» - 33 232,00 грн.

Також виділили кошти в сумі 36 062 грн на придбання продуктових наборів для підтримки 146 малозабезпечених багатодітних сімей, сімей, в яких виховуються діти-сироти, та діти, позбавлені батьківської опіки та піклування, що проживають на території Калинівської міської ОТГ.

Варто зазначити, що ще раніше, на засіданні сесії, яке відбулось 12 березня, було виділено кошти на суму 400 тисяч гривень на виконання заходів Програми розвитку охорони здоров’я Калинівської міської об’єднаної територіальної громади на 2017-2020 років. Ці гроші підуть, зокрема, на відшкодування вартості інсуліну для хворих на цукровий діабет в сумі 60 тис. грн для мешканців Калинівської міської об’єднаної територіальної громади, а також для мешканців Калинівського району в зв’язку з відсутністю вказаних препаратів у Калинівській центральній районній лікарні. Також придбають будівельні матеріали для проведення ремонтних робіт в інфекційному відділенні КП «Калинівська центральна районна лікарня» Калинівської районної ради.

Розпорядження на фінансування видатків в сумі 400 тис. грн подано до відділення Державної казначейської служби України у Калинівському районі.

Окремо 23 березня депутати Калинівської міської ради одностайно підтримали звернення до Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова та народного депутата України Петра Юрчишина щодо фінансової спроможності Калинівської міської ОТГ, зокрема:

- запровадити механізми компенсації втрат доходів місцевих бюджетів відповідно до статті 142 Конституції України, частини 1 статті 27 Бюджетного кодексу України;

- передбачити розстрочку по сплаті за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, а не введення заборони нарахування по цих місцевих податках підприємствам, які здійснюють свою діяльність під час карантину;

- дозволити органам місцевого самоврядування встановлювати пільги зі сплати місцевих податків та зборів посеред бюджетного року без застосування регуляторних процедур.

Майже 3 мільйони гривень виділили в Калинівці на боротьбу з коронавірусом

Майже 3 мільйони гривень виділили в Калинівці на боротьбу з коронавірусом - фото 2

Майже 3 мільйони гривень виділили в Калинівці на боротьбу з коронавірусом - фото 3

Нагадаємо, раніше у Вінниці на боротьбу проти коронавірусу виділили 50 млн гривень.

Вінниця.info, фото з сайту Калинівської ОТГ