6 берез. 2023 12:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Економіка
0

260

0

Майже тисяча людей з числа переселенців знайшли роботу на Вінниччині

Майже тисяча людей з числа переселенців знайшли роботу на Вінниччині

За рік у Вінницькій області через службу зайнятості працевлаштувались 975 ВПО


Майже тисяча людей з числа переселенців знайшли роботу на Вінниччині

Від початку бойових дій до Вінницької обласної служби зайнятості звернулися 4102 особи з числа внутрішньо переміщених громадян, з них 3541 – набули статусу безробітного. Загалом з 24 лютого за сприяння Вінницької обласної служби зайнятості вже вдалося працевлаштувати 975 переселенців.

Про це інформує Вінницька обласна служба зайнятості.

Найчастіше внутрішньо-переміщені працевлаштовуються на підприємства, які займаються торгівлею, виробництвом, будівництвом, у лікарняні та медичні заклади, а також у заклади громадського харчування.

В основному переселенці працюють водіями, економістами, бухгалтерами, касирами, менеджерами, сестрами медичними, продавцями, та ін.

«Щоб пришвидшити працевлаштування, особам, які шукають роботу, пропонують пройти профнавчання або стажування на робочому місці в роботодавця, підвищити кваліфікацію. 28 осіб з числа ВПО скористались цією можливістю та підвищили кваліфікацію за професіями економіст, бухгалтер, швачка, продавець, бармен, бариста», - зазначено у повідомленні.

Станом на 1 березня 2023 року роботу продовжують шукати 459 безробітних з числа ВПО.

Актуальні вакансії можна переглянути на Єдиному порталі вакансій https://jobportal.dcz.gov.ua/. До речі, станом на 6 березня у Вінницькій області понад 200 різних вакансій із заробітною платою від 25 до 30 тис грн. Є вакансії технолога, водіїв, менеджерів з продажу, перукарів, інжерена-енергетика та інші.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info