28 лип. 2022 11:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Здоров‎’‎я
0

275

0

«Меділабс» «упакував» алергени в панелі, щоб пацієнти могли швидко та недорого виявити причину алергії

«Меділабс» «упакував» алергени в панелі, щоб пацієнти могли швидко та недорого виявити причину алергії

Вінницька приватна лабораторія «Меділабс» виявляє конкретний алерген на молекулярному рівні у крові пацієнта – той, що провокує алергічну реакцію в людини


«Меділабс» «упакував» алергени в панелі, щоб пацієнти могли швидко та недорого виявити причину алергії

Вінницька приватна лабораторія «Меділабс» виявляє конкретний алерген на молекулярному рівні у крові пацієнта – той, що провокує алергічну реакцію в людини.

«Меділабс» «упакував» алергени в панелі, щоб пацієнти могли швидко та недорого виявити причину алергії

Скільки часу очікувати на результати аналізів? Скільки коштує алергоскринінг у Вінниці? Які алергени входять до панелей алергоскринінгу?

Відповіді на ці та інші запитання читайте в матеріалі.

Раніше більшість лабораторних досліджень дозволяла виявити лише присутність алергічної реакції в людському організмі, без конкретизації, на що саме алергія - визначення загального імуноглобуліну IgE та підвищений рівень специфічних лейкоцитів у крові.

Для тестування на окремі алергени використовуються, як і раніше, шкірні проби, але вони мають певні недоліки, обумовлені індивідуальною чутливістю шкіри пацієнта та іншими чинниками.

Сьогодні ж лабораторна діагностика має велику кількість досліджень цього профілю. Тепер можливо визначати не тільки окремі специфічні імуноглобуліни, які виробляє організм людини у відповідь на конкретні алергени у крові пацієнта, але і виокремити саме ті маркерні частини молекули алергена, які мають велике значення у призначенні СІТ (специфічної імунотерапії). Яка, в свою чергу, не тільки бореться з симптомами, а й в багатьох випадках допомагає повністю позбутися алергічного налаштування організму на певний алерген.

Що це означає?

Здавши кров, пацієнт може дізнатись, наприклад, що він має алергію не просто на горіхи, а конкретно на волоський горіх, або ж на лісовий горіх. А отже, немає необхідності виключати з раціону абсолютно всі горіхи.

Теж стосується респіраторних пилкових алергенів: з аналізу стане зрозуміло, у людини алергія на березу чи на дуб, на полин чи на подорожник.

«Меділабс» «упакував» алергени в панелі, щоб пацієнти могли швидко та недорого виявити причину алергії - фото 2

Щоб виявити потрібний алерген, людина має здогадуватись, що саме у неї провокує алергію?

Не обов’язково. Звісно, пацієнт може зорієнтуватись, за яких умов з’являються прояви алергії: при прогулянці на вулиці чи споживаючи ті чи інші продукти.

Щоб полегшити виявлення алергенів, лікарі лабораторної діагностики «Меділабс» зібрали алергени у діагностичні панелі таким чином, щоб скринінг в одному дослідженні охоплював певну групу алергенів за принципом органів-мішеней або характерних проявів за даною патологією, або ж за віковою групою.

Таким чином, у одному дослідженні лабораторія «Меділабс» може побачити до 20 показників з однієї проби, відібраної у пацієнта.

До того ж, результат можна отримати на наступний робочий день, а це неабияк важливо!

Алергоскринінг у Вінниці, в приватній лабораторії Меділабс» представлений у чотирьох різних алергопанелях:

«Респіраторна панель»: пилок: береза, вільха, ліщина, дуб, тимофіївка, жито, полин, подорожник, Пиловий кліщ (D.pteronyssinus/farinae). Епітелій: собаки, кота, коня, морської свинки, хом'яка, кролика. Гриби: Aspergillus fumigatus, Cladosporium herbarum, Рenicillium notatum, Alternaria alternata.

«Харчова панель»: фундук, арахіс, волоський горіх, мигдаль, молоко, яйце, казеїн, картопля, селера, морква, помідор, тріска, креветки, персик, яблуко, соя, пшеничне борошно, житнє борошно, сезам.

«Універсальна панель»: харчові: арахіс, молоко, яйце, картопля, морква, тріска, соя, пшеничне борошно. Пилок: береза, тимофіївка, полин. Пиловий кліщ (D.pteronyssinus/farinae). Епітелій: собаки, коти, коні. Гриби: Aspergillus fumigatus, Cladosporium herbarum.

Панель «Атопік»: молоко, казеїн, α-лактальбумін, β-лактоглобулін, БСА, яйце, рис, соя, банан, свинина, яловичина, курятина, борошно - пшеничне, житнє, ячмінне, вівсяне, хлібопекарські дріжджі, пиловий кліщ (D.pteronyssinus/farinae). Гриби: Cladosporium herbarum, Alternaria alternata. Пилок: Береза, дуб, вільха, ліщина, 6 суміш трав (Pollen of Cocksfoot, Meadow Fescue, Rye Grass, Kentucky Blue Grass, Velvet Grass).

«Меділабс» «упакував» алергени в панелі, щоб пацієнти могли швидко та недорого виявити причину алергії - фото 3

Скільки коштує алергоскринінг в «Меділабс»?

Кожна панель коштує 950 грн. Тобто кожен з визначених показників обійдеться пацієнту всього приблизно в 48 гривень.

В той же час, така комплексна картина дослідження дозволить не тільки підтвердити діагноз алергії, але і деталізувати його по окремих алергенах та їх молекулярних компонентах.

А це означає, що лікування буде призначено раціональніше, а результат лікування буде ефективнішим.

Як здати аналіз на алергію?

Для дослідження проводиться забір венозної крові пацієнта натщесерце. За дві години до здачі крові треба відмовитись від паління, вживання кави та соків.

Якщо ви вживаєте ліки чи вітаміни, маєте важкі хронічні захворювання - проконсультуйтесь зі своїм сімейним лікарем про особливості обстеження у вашому випадку.

Розшифровує результати аналізів виключно лікуючий лікар, який, за потреби, може додатково проконсультуватись з приводу результатів аналізів з лікарями лабораторної діагностики «Меділабс».

Як записатись на алергоскринінг?

Записатись на аналіз можна, зв’язавшись з адміністраторами сучасної лабораторії «Меділабс» за телефоном: 067 430 64 02, або залишивши відповідну заявку на сайті лабораторії.