27 берез. 2020 13:22

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

128

0

Медогляд на КПП, громадський транспорт не для всіх і готовність створення «лікарень». У Вінниці прийняли додаткові рішення щодо карантину. Перелік

Медогляд на КПП, громадський транспорт не для всіх і готовність створення «лікарень». У Вінниці прийняли додаткові рішення щодо карантину. Перелік

У Вінниці посилюють обмежувальні заходи у зв’язку із дією карантинного режиму на території країни та його продовження до 24 квітня.


Медогляд на КПП, громадський транспорт не для всіх і готовність створення «лікарень». У Вінниці прийняли додаткові рішення щодо карантину. Перелік

У Вінниці посилюють обмежувальні заходи у зв’язку із дією карантинного режиму на території країни та його продовженням до 24 квітня. Зокрема, з 29 березня, громадським транспортом зможуть користуватися лише деякі громадяни. На в’їздах і виїздах з Вінницької ОТГ встановлюють КПП, де проводитимуть санітарний огляд водіїв та пасажирів. Карантин у всіх навчальних закладах продовжено, в обласному центрі посилюють дезінфекцію. Визначено установи, на базі яких, при потребі, можуть розгорнути додаткові інфекційні ліжка.

27 березня на засіданні Вінницької міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалили протокол щодо посилення карантинних заходів.

1. Департаменту освіти, керівникам закладів освіти всіх форм власності продовжити призупинення навчального процесу в закладах загальної середньої освіти, дошкільної та позашкільної освіти міста до 24 квітня 2020 року.

2. Департаменту культури, відділу молодіжної політики та комітету по фізичній культурі та спорту, іншим фізичним та юридичним особам продовжити призупинення проведення мистецьких, спортивних, культурно-масових та інших заходів з масовим перебуванням людей. Обслуговування споживачів культурних та інших послуг до 24 квітня 2020 року.

3. В бібліотечних, клубних, спортивних закладах, навчальний процес у мистецьких школах, кінопоказів в кінотеатрах, роботу любительських об’єднань, клубів за інтересами, репетицій в колективах, поїздок на конкурси різних рівнів дітей та молоді – до 24 квітня 2020 року.

4. Керівникам комунальної установи інклюзивно-ресурсний центр №1 ВМР та комунальної установи інклюзивно-ресурсний центр №2 ВМР призупинити надання послуг до 24 квітня 2020 року.

5. Продовжити проведення санітарних та протиепідемічних заходів

6. Продаж квітів, автозапчастин, побутової техніки проводити з застосуванням адресної доставки замовлень з дотриманням санітарних норм.

7. Керівникам підприємств, установ, організацій продовжити температурний скринінг працівників. У випадку підозри на ГРВІ – відправляти додому. Використовувати при можливості режим віддаленої роботи

8. За телефоном 15-60 надавати інформацію про громадян які прибули з-за кордону

9. Заборонити заселення в готелі на час карантину

10. Керівникам продовольчих ринків – забезпечити роботу персоналу в засобах індивідуального захисту. Проводити дезінфекційні заходи: миття підлоги кожні дві години, обробка прилавків, поручнів, ручок – щогодини. Інтервал між продавцями не менше 3 метрів.

11. Заборонити торгівлю продуктами, які не підлягають термічній обробці. Заборонити продаж молочної продукції без заводської упаковки. Заборонити одночасне перебування в магазинах не більше 20 покупців.

12. З 29 березня у Вінниці призупинити перевезення громадян в громадському транспорті за виключенням працівників підприємств, установ організацій, які відносяться до критичної інфраструктури. Пасажирів перевозитимуть з дотриманням протиепідемічних норм – люди повинні бути в масках і рукавичках.

13. На в’їздах та виїздах Вінницької міської ОТГ встановити КПП.

14. Пропуск осіб, які залишають територію Вінницької міської ОТГ або в’їжджають до неї - з обов’язковим проведенням медичного огляду. Осіб з підозрою на ГРВІ направляти на обстеження.

15. Проводити дезінфекцію транспортних засобів.

16. Керівникам структурних підрозділів міської ради, підприємств, установ та організацій: проводити щоденні дезінфекційні заходи в усіх приміщеннях і спорудах.

17. Проводити щоденну дезінфекцію проїжджої частини, тротуарів, прибудинкових та інших територій.

18. Організувати надання допомоги особам з інвалідністю, особам похилого віку та іншим малозахищеним верствам населення щодо отримання ними пенсій, оплати комунальних послуг, доставки продуктів тощо.

19. Департаменту охорони здоров’я: провести верифікацію спроможності надання медичної допомоги пацієнтам з коронавірусом закладами охорони здоров’я відповідно до їх перспективного перепрофілювання у разі масового надходження хворих.

20. Перевести заклади охорони здоров’я на протиепідемічний режим. Створити медичні бригади з метою активного виявлення і надання допомоги хворим на коронавірус.

21. Визначити ізолятори для госпіталізації контактних осіб з метою їх обстеження та здійснення медичного нагляду.

22. Визначити перелік об’єктів, які, можливо, буде додатково переобладнати у лікувальні заклади для стаціонарного лікування хворих на коронавірус.

Попередити керівників установ та інших закладів різної форми власності про персональну відповідальність за невиконання цього протоколу.

Вінницькому відділу поліції спільно з патрульною поліцією забезпечити громадський поряд та виконання обмежувальних заходів.

Нагадаємо, що в Україні запровадили надзвичайну ситуацію і продовжили карантин до 24 квітня.

Станом на ранок 27 березня на Вінниччині підтвердили 9 випадків коронавірусу, 7 з них – у Вінниці.

Вінниця.info