24 квіт. 2020 11:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Здоров‎’‎я
0

180

0

Медпрацівниця з Калинівки анонімно розповіла про ситуацію в лікарні, чому там захворіла найбільша кількість медиків

Медпрацівниця з Калинівки анонімно розповіла про ситуацію в лікарні, чому там захворіла найбільша кількість медиків

В програмі «Право на владу» 23 квітня зв’язались з медпрацівницею з Калинівки, яка анонімно, розповіла, що саме сталось в медзакладі.


Медпрацівниця з Калинівки анонімно розповіла про ситуацію в лікарні, чому там захворіла найбільша кількість медиків

В Калинівці на коронавірус захворіли 37 медиків. У Вінницькій області представники влади повідомляли, що причина спалаху COVID-19 виникла внаслідок заносу збудника в заклади самими медичними працівниками, тобто, не від пацієнтів, а від колег. Також заявили про недисциплінованість медиків. В програмі «Право на владу» 23 квітня зв’язались з медпрацівницею з Калинівки, яка анонімно, розповіла, що саме сталось в медзакладі.

«Насамперед, 8 відділень були зібрані на 1 поверх. Мені здається, це відправна точка. Все було узгоджено з департаментом, який приїжджав і було прийнято рішення, що 8 відділень будуть розташовані на одному поверсі. Таким чином сталось зараження», - розповіла жінка.

Щодо засобів захисту, чи були вони в лікарів і медсестер.

«Зараз я думаю там все гаразд. На початку карантину засобів захисту не було. Чотири маски видавались на неділю, ще й примовлялось, що це «на чорний день». Ви розумієте, що ці маски на один день, більше того ти їх береш, прасуєш і знову їх одягаєш. Ці заяви, які я прочитала багато статей, і з МОЗ, що це побутові зараження, що медики не дотримуються санепіднорм, це мене обурило. Вразило в саме серце і душу. Це зачепило мою честь і гідність як людини, як медики. Тому що з першого дня карантину ми покупляли ці маски, рукавиці і всі, від санітарки до лікаря, всі розуміли, що треба захищатися, тому що на нас хлине халепа. Ми відповідально захищались.

Я знаю, що кожен хвилювався, кожен розумів, що це не проста пандемія. Звинувачувати, що медики були неуважними і халатно віднеслись, це безсовісно, обурливо і образливо», - говорить медик.

Жінка поставила питання головному санітарному лікарю країни Віктору Ляшку, щодо рішення департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА зібрати всіх працівників з 8 відділень на одному поверсі.

«Вінницький департамент коли приїздив і зібрав ці вісім відділень на один поверх під час пандемії, це норма? На поверсі було 5 хворих. Там була гінекологія, там були вагітні. Хворі лежали без масок. Це я особисто бачила і знаю. Медики були в марлевих масках, хворі лежали без масок. Мені здається це абсурд і це була відправна точка з цією ситуацією», - говорить медик.


Нагадаємо, станом на 13 квітня у Вінницькій області лабораторно підтверджено захворювання на коронавірус COVID-19 було 79 медиків. Голова ОДА повідомив, що більшість з них інфікувались не від пацієнтів, а через порушення особистої та виробничої дисципліни.

Станом на 9 годину ранку 24 квітня в Україні підтверджено 7 647 випадків COVID-19. У Вінницькій області зафіксували 17 нових випадків інфікування. Наразі в регіоні лабораторно виявлено 370 випадків коронавірусу. Разом з тим, 51 особа одужала.

Вінниця.info

title

title