18 верес. 2017 14:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

201

0

Механізація, автоматизація та європейське устаткування – як працює хлібозавод з 90-літньою історією

Механізація, автоматизація та європейське устаткування – як працює хлібозавод з 90-літньою історією

 Механізація, автоматизація та європейське устаткування – як працює хлібозавод з 90-літньою історією


Механізація, автоматизація та європейське устаткування – як працює хлібозавод з 90-літньою історією

 Коли б ви потрапили до цехів Бердичівського хлібозаводу, що в Житомирській області, ви б, напевне, були приємно вражені. Звісно, виробник якісного хліба, пишних батонів, смачного печива й тортів відомої марки «Цар-Хліб» має виглядати потужно і престижно, але щоб настільки!

Бердичівський хлібозавод є відкритим до споживачів, постійно проводить екскурсії для дітей і не приховує процесу виробництва. Що приховувати, якщо вся сировина проходить ретельний контроль, на виробництві сучасне європейське устаткування, а фахівці заводу так розкажуть про народження хліба і хрустку скоринку, що аж слинки потечуть!

Нагадаємо, ТОВ «Бердичівський хлібозавод» входить до структури одного з найбільших українських холдингів «Хлібні інвестиції» і виробляє продукцію, яку споживач знає під торговою маркою «Цар-Хліб».

Історія розвитку хлібозаводу нараховує 90 років. Він «виріс» із одноповерхового складу млина до трьохповерхового приміщення з багаторівневим  виробництвом та сучасними технологіями.

Поетапна реконструкція хлібозаводу створила сучасне, найпотужніше в області, енергозберігаюче підприємство зі збереженням традиційних технологій випікання українського житньо-пшеничного хліба.

У 2005 році на заводі встановили нову технологічну лінію з випуску батонів. Лінія укомплектована обладнанням  фірми Revent (Чехія), тістоподільним устаткуванням фірми Glimek (Швеція) і тістомісом Diosna (Німеччина). Потужність лінії 16 т/добу.

У 2007 році на хлібозаводі встановили нову механізовану лінію для виробництва житньо-пшеничних сортів хліба. Лінія укомплектована тунельною піччю Gostol зі Словенії. Потужність лінії 27 т/добу.

У 2008 році ввели в дію відділення з виробництва дрібно-штучних та формових виробів у відремонтованому приміщенні. Відділення оснащене 4 ротаційними печами Revent-724, тістоподілювачами Glimek, «Восход» та тістомісом «Восход». Тут виробляється до 4,5 т здобних та 1,5т формових хлібобулочних виробів.

У 2009 році ввели в експлуатацію лінію з виробництва овальних хлібів. Сучасне європейське устаткування від фірм Revent, Parta, Diosna дало змогу збільшити виробництво хліба та покращити його якість. Потужність лінії 21 т/добу.

На підприємстві також змонтували два спіральних конвеєри для спуску хлібобулочних виробів, встановили автомат для нарізання та пакування виробів із США та пакувальний автомат Ulma (Іспанія).

У 2013 році провели реконструкцію кондитерського цеху: замінили електрошафи на газові, встановили італійське формуюче обладнання й почали виробляти відсадне печиво сімох видів. У 2014 року замінили на сучасну формуючу машину для здобних виробів.

Нині ТОВ «Бердичівський хлібозавод» є виробником високоякісного хліба та багатьох найменувань хлібобулочних та кондитерських виробів. Якість продукції підтверджується дипломами Ι, ΙΙ, ΙΙΙ ступенів Всеукраїнських дегустаційних конкурсів та 8 золотими медалями за найвищу якість.

За 6 років ТОВ «Бердичівський хлібозавод» створило власну мережу фірмових торговельних точок. На сьогодні діє 35 власних торгових точок  підприємства у  Житомирській області.

Поради споживачам, як обрати якісний і смачний хліб, можна прочитати тут.

Вінниця.info