30 лип. 2019 10:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

150

0

Мер міста пішов у сплав, щоб випробувати новий туристичний маршрут на Вінниччині. Фото

Мер міста пішов у сплав, щоб випробувати новий туристичний маршрут на Вінниччині. Фото

На Вінниччині розробили новий водний туристичний маршрут в рамках проекту Кластер «Яблуневий шлях».


Мер міста пішов у сплав, щоб випробувати новий туристичний маршрут на Вінниччині. Фото

На Вінниччині розробили новий водний туристичний маршрут в рамках проекту Кластер «Яблуневий шлях». Маршрут, який пролягає по річці Рів в Барському і Жмеринському районах тестували туроператори, підприємці, громадські активісти та представники місцевої влади, серед яких і мер м. Бар.

«Ми це зробили!!! Сплав по р. Рів спільною командою представників Барської, Северинівської та Стодулецької громад, Вінницьких ВП ЦРМС, військово-патріотичного клубу «Свій» та турклубу «Бідняжка» в рамках спільних проектів – «Водний туристичний шлях», «Яблуневий шлях», «Мельників пляцок на Яблуневому шляху». Було всього... Звісно, виключно позитив…», - написав на своїй сторінці в Facebook міський голова Бару Артур Цицюрський.

Мер міста пішов у сплав, щоб випробувати новий туристичний маршрут на Вінниччині. Фото

На сторінці «Apple Way» зазначається, що сплав на каяках розпочинається в селі Міжлісся поблизу міста Бар і завершується в селі Северинівка Жмеринського району. Протягом 10 годин учасники сплаву долають легкі, і складні перешкоди на воді та суші.

Під час сплаву учасники поїздки можуть побачити різноманіття Подільської флори та фауни - біла і рожева чаплі, качки, риба, бобри, лілеї, різнотрав’я, квіти, дерева, рельєфні особливості русла, скелі з вапняку… На маршруті є і цікаві локації - млин з кінця XIX ст., старовинні подільські хатки, млин і Камінь Зустрічі в Северинівці, башти колишнього палацу Вітославських в Чернятині.

«Найбільш комфортною для людей, які хочуть просто насолоджуватись краєвидами і неспішно сходити з бігом ріки, є ділянка «Мельники-Токарівка». Для любителів більш екстремального проведення часу підійдуть ділянки «Антонівка-Мельники» і «Токарівка-Северинівка». Найбільш комфортний під’їзд на авто практично до самої води – в Мельниках. Там же чудове місце для базового табору, або пункту прокату каяків/байдарок», - зазначає експерт з регіонального розвитку Вінницького відокремленого підрозділу «Центр розвитку місцевого самоврядування», Юрій Войціцький.

Мер міста пішов у сплав, щоб випробувати новий туристичний маршрут на Вінниччині. Фото   - фото 2

Мер міста пішов у сплав, щоб випробувати новий туристичний маршрут на Вінниччині. Фото   - фото 3

Мер міста пішов у сплав, щоб випробувати новий туристичний маршрут на Вінниччині. Фото   - фото 4

Мер міста пішов у сплав, щоб випробувати новий туристичний маршрут на Вінниччині. Фото   - фото 5

Мер міста пішов у сплав, щоб випробувати новий туристичний маршрут на Вінниччині. Фото   - фото 6

Вiнниця.info, фото з сторінок Facebook Jurii Wojcicki та Артур Цицюрський