21 груд. 2018 15:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

159

0

Мер відзвітував про роботу за рік та розповів про плани розвитку Вінниці в 2019-му. Фоторепортаж

Мер відзвітував про роботу за рік та розповів про плани розвитку Вінниці в 2019-му. Фоторепортаж

 Мер відзвітував про роботу за рік та розповів про плани розвитку Вінниці в 2019-му. Фото  


Мер відзвітував про роботу за рік та розповів про плани розвитку Вінниці в 2019-му. Фоторепортаж

 21 грудня на останній цього року сесії Вінницької міської ради всі присутні 45 депутатів одноголосно підтримали звіт вінницького міського голови Сергія Моргунова та перспективи розвитку міста на 2019 рік.

«Четвертий рік поспіль за результатами опитування, яке проводив Міжнародний республіканський інститут, вінничани підтверджують, що Вінниця є найкомфортнішим містом для проживання. Я завжди говорив про те, що досить легко отримати позитивний результат, але втримати його набагато важче. Якщо ми спільно отримуємо такий результат чотири роки поспіль, значить територіальна громада Вінниці йде правильним напрямком – комфортного, сучасного, європейського міста», - говорить Сергій Моргунов.

Мер розповів про роботу проведену в 2018 році та плани на 2019-й рік, які сформовані відповідно до п’яти пріоритетів Стратегії Вінниця 2020: «Сильна громада», «Економіка», «Інфраструктура», «Соціальне життя» «Просторовий розвиток».

 

Мер відзвітував про роботу за рік та розповів про плани розвитку Вінниці в 2019-му. Фоторепортаж

Мер відзвітував про роботу за рік та розповів про плани розвитку Вінниці в 2019-му. Фоторепортаж - фото 2

Сильна громада – 2019

«Плануємо затвердити Концепцію інтегрованого розвитку м. Вінниці 2030, а саме провести паспортизацію проектів і створити базовий план реалізації Концепції і в 2019 році затвердити Концепцію в повному обсязі.

Будемо здійснювати подальшу інтеграцію громади Десни в міське середовище, а саме – освіти, охорони здоров’я, інфраструктури, розвиток транспорту, будівництво, ремонт доріг, утеплення будинків. За один рік ми це не зробимо, але освіта, охорона здоров’я і транспорт повинні вирішити в 2019 році.

Запровадити в Прозорих офісах повноцінний call-центр. Йдеться про те, щоб вінничани могли звертатись не тільки по телефону, а й через Інтернет, комп’ютер, гаджети, щоб отримати консультацію про електронні послуги, які ми запровадили, та розширення спектру цих електронних послуг.

Створити віддалені робочі місця для адміністраторів Прозорих офісів для обслуговування жителів П’ятничан, Кореї, Десни. На Ботанічній вже домовились із Сервісним центром, щоб виділили місця для роботи адміністраторів. В Десні теж плануємо створити робоче місце, щоб селяни не їздили в місто для отримання тих чи інших послуг.

Запровадити систему е-квитка в громадському транспорті. Встановити на 580 одиницях транспорту відповідне обладнання. 550 точок продажу карток і 50 електронних табло. До кінця 2019 року ми повинні завершити цю роботу в муніципальному транспорті. Далі продовжимо це в приватних перевізників.

Створення і розширення нових робітничих професій. Зараз відкривається багато підприємств на території Вінниці і сьогодні відчувається брак робітничих кадрів. На базі ПТУ створимо Центр перепідготовки з врахуванням європейського досвіду.

Будуватимемо третю чергу системи оповіщення населення.

Плануємо запровадити відеоаналітику із застосуванням елементів штучного інтелекту в рамках реалізації програми цифрового розвитку. Йдеться про те, що камери повинні відпрацьовувати алгоритм позаштатних ситуацій, щоб спростити роботу працівників Ситуаційного центру і більш оперативніше реагувати на такі ситуації. Також фіксація порушення Правил дорожнього руху.

Зробити концепцію нового зовнішнього сайту Вінницької міської ради. Цей сайт працює з 2011 року, електронні технології розширюються, ми повинні йти в ногу з часом і тому необхідно зробити більш зручний і більш доступний сайт для всіх громадян», - сказав С.Моргунов.

 

Мер відзвітував про роботу за рік та розповів про плани розвитку Вінниці в 2019-му. Фоторепортаж - фото 3

Економіка - 2019

«Обсяг реалізованої промислової продукції в 2018 році збільшився на 11% порівняно з 2017 роком. За результатами третього кварталу 2018 року була середня зарплата була 8523 гривні, і в 2018 році було створено 2 тисячі нових робочих місць.

В 2019 році нам необхідно затвердити Концепцію розвитку Вінницького інноваційно-технологічного парку, створення і відкриття основних його компонентів. А саме – центру розвитку підприємництва, стартап-акселератора, визначити та реалізувати моделі управління парком.  Минулого року підписали Меморандум з Кембриджським інноваційно-технологічним парком щодо спільної реалізації проекту. На території колишнього заводу «Кристал» плануємо створити сам інноваційно-технологічний парк, площею 6 тис кв. м. Де буде створено до 1 тисячі робочих місць. Це будуть можливості для молодих людей реалізовувати стартами. Думаю, що це буде стимулом для молоді, щоб вони працювали у Вінниці.

Будемо будувати інженерні мережі до Вінницького індустріального парку. В бюджеті закладаємо кошти на проведення водопостачання, водовідведення і дороги в індустріальному парку. Проект амбітний і дороговартісний, але потрібний, щоб розвивати промисловість і компанії мали стимул заходити саме на територію міста Вінниці.

Планується початок ІІ черги заводу з виробництва холодильного обладнання компанії UBC Group.

Розширює виробництво продукції ДП «Електричні системи».

Запуск І черги заводу з виробництва сонячних панелей «НЕСС ЕСТЕЙТ». Компанія зайшла в минулому році. Сьогодні вони будують корпуси цього заводу і у Вінниці вироблятимуть сонячні панелі. Відновлювальна енергетика в тренді і приємно, що ця компанія входить до 20-найуспішніших в Україні і працює у Вінниці.

Розпочати роботу з реконструкції злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту Вінниця. Щоб розвивати авіасполучення з містами Європи, нам необхідно збрити повномасштабну реконструкцію злітно-посадкової смуги. Ми виготовили ПКД, подаватимемо її на державну експертизу. Проект плануємо реалізувати до кінця 2019 року.

Презентувати бренд Вінниці спільно з ПРОМІС.

В 2019 році обсяг реалізованої промислової продукції прогнозується до 34,2 млрд. гривень, а це на 14% більше, ніж в 2018 році», - розповів С. Моргунов.

 

Мер відзвітував про роботу за рік та розповів про плани розвитку Вінниці в 2019-му. Фоторепортаж - фото 4

Інфраструктура – 2019

«Реалізація ІV етапу швейцарського проекту енергоефективності – облаштування системи гарячого водопостачання в мікрорайоні «Вишенька» і «Слов’янка» з улаштуванням 142 ІТП. Планували зробити це в 2018-році, але через проблеми з поставкою самих ІТП, нам необхідно завершити їх монтаж в 2019 році. Всі приміщення в нас підготовлені.

Ставимо завдання відреконструювати ділянки трамвайних колій за технологією «оксамитового шляху» - від 2-ї школи до Вінницького торгового університету та від Головпоштампа до Центрального мосту. Проект подаємо на підтримку Державного фонду регіонального розвитку.

Працюємо над пілотним проектом по збірці 4 тролейбусів на базі Вінницької транспортної компанії.

Продовжуємо роботу капітально-відновлювального ремонту автобусів - 4 одиниці.

Реалізуємо І етап впровадження АСКДР – Київська -Брацлавська, Лебединського-Немирівське шосе. Ми замінили світлофорні об’єкти, вони інтегровані всі в одну систему, щоб можна було робити «зелені хвилі», щоб не було заторів, перевантаження на перехрестях. Якщо реалізований проект дасть позитивний результат, будемо продовжувати його на інших вулицях.

Продовжуємо реконструкцію і капремонт 6 об’єктів дорожньої інфраструктури – 4,75 км доріг і тротуарів, 1 перехрестя і будівництво 1,2 км нових доріг і 3 км велодоріжок. Завершуємо реконструкцію останнього виїзду у Вінницю – зі сторони Луки-Мелешківської – від Тиврівського шосе до Московської. Наступний етап, в 2020 році – до вулиці Брацлавської.

Виконання програми співфінансування з мешканцями приватного сектору по асфальтуванню вулиць. Є заявки на 15 вулиць. Будівництво мереж водопостачання 7,5 км.

Провести капремонт конструктивних елементів не менше як в 98 багатоповерхових будинках на умовах співфінансування.

Продовжити ремонт прибудинкових територій багатоповерхівок.

Придбати ще один земснаряд та баржу, щоб продовжити очистку річки Південний Буг. Цю програму ми можемо реалізувати тільки спільно з облдержадміністрацією. Вони теж купили земснаряд і мають плани на закупівлю ще одного. Думаю, через кілька років ми побачимо покращення якості води в річці Південний Буг», - розповів мер

Мер відзвітував про роботу за рік та розповів про плани розвитку Вінниці в 2019-му. Фоторепортаж - фото 5 

Соціальне життя – 2019

«В нас будується 4 дитячих садки за рахунок інвестора. В 2019 році плануємо завершити будівництво ДНЗ на вулицях Трамвайна та Замостянська, загалом на 9 нових груп.

І етап реконструкція дошкільного закладу №16. Там все в аварійному стані. Ми повинні знести один аварійний корпус і розпочати будівництво нового. Після цього перейдемо де термомодеренізації новішого корпусу. Проект дороговартісний, ми його будемо реалізовувати не менше 2 років. Все залежатиме від того, які будуть надходження до бюджету м. Вінниці.

Плануємо термомодернізацію будівель 6-ти ДНЗ та пологового будинку за рахунок кредитних ресурсів. Ми виносимо рішення щодо програми так званих «зелених інвестицій», щоб мати можливість по Кіотському протоколу зробити не менше 10 об’єктів соціальної інфраструктури – ДНЗ, школи, лікарня.

Завершити термомодернізацію школі №8 та №17.

Завершити ІІ етап програми «Якісна вода – здорові діти».

Завершити програму зі встановлення пароконвектоматів в дитсадках - 10 пароконвектоматів.

Продовжити будівництво школи в мікрорайоні «Поділля». З інвестором, концерном Поділля, ми не припиняємо співпрацю. Фактично завершені будівельні роботи, ми встановили вікна і дійшли до оздоблювальних робіт. В планах до 2020 року питання потрібно вирішити.

Запровадити конкурс «Громадський бюджет в школі». Ми приймаємо учать в ініціативі «Громада дружня до дітей». Нам необхідно передбачити не менше 1 млн. гривень коштів, щоб в рамках підписаного Меморандуму реалізовувати заходи по підтримці дітей.

Розпочати будівництво спортивних ядер для 20-ї та 33-ї школи, залученням різних джерел фінансування.

Збудувати багатофункціональний спортивний майданчик в школі №22 і школі №8 та 9.

Завершити будівництво нового корпусу лікарні швидкої допомоги. Ми добудували два поверхи. Важливо, що створюється 3 нових відділення, 4 операційних блоки. Хочу подякувати підтримці Уряду. Через фонд соціально-економічного розвитку ми отримали майже 49 млн грн для придбання частини обладнання.

Продовжити роботи по реконструкції спорткомплексу на Янгеля. Ми кілька років працювали з польськими партнерами щодо реалізації проекту, але з певних причин, політично-економічного бачення польського Уряду, нам не вдалось реалізувати спільно проект. В 2018 році ми самостійно розпочали роботи. Зараз працюємо над чашею самого басейну і конструктивних елементів. Наступний рік будемо працювати по капремонту. Думаю, за два роки ми проект реалізуємо.

Розпочнемо ремонтно-реставраційні роботи пам’ятки історії національного значення – садиба Михайла Коцюбинського», - розповів Сергій Моргунов.

 

Мер відзвітував про роботу за рік та розповів про плани розвитку Вінниці в 2019-му. Фоторепортаж - фото 6

Просторовий розвиток - 2019

«Плани на 2019-й - завершуємо реконструкцію Замостянської, подали заявку на підтримку з Державного фонду регіонального розвитку.

Провести благоустрій зони відпочинку навколо озера на вулиці Максимовича, щоб інтегрувати його в нашу загальну рекреаційну систему в районі Лісопарку.

Затвердити Концепцію розвитку території парку «Хімік», розробити проектно-кошторисну документацію і розпочати перший етап робіт. Проект ми обговорюємо з людьми, які проживають на певній території. Хочу подякувати Аліні Дяченко та Інституту розвитку міст за співпрацю з мешканцями. Хочу  подякувати нашим німецьким пантерам, які готові виділити в рамках демо-проекту 55 тис. євро, аналогічний вклад буде і від Вінницької міської ради. Для нас це нова робота, ми такого не робили.

Плануємо розробити техніко-економічне обґрунтування проекту «Вінницька миля». Це, фактично, вся вулиця Коцюбинського. Ми повинні сформувати єдине бачення реалізації проекту, розрахувати вартість реалізації, щоб знайти ресурс і за європейськими стандартами повністю перевтілити вулицю Коцюбинського з площами, тротуарами, трамваями коліями і реконструкцією трьох площ.

Розроблення проектно-кошторисної документації на будівництво шляхопроводу (вантовий міст) через залізничні колії – вулиця Академіка Янгеля і Ватутіна. Тяжилів з іншою частиною з’єднується лише Брацлавською. Це потужна транспортна мережа. Міст покращить комунікацію між мікрорайонами Тяжилів і Замостя, розвантажить Брацлавську і дасть поштовх до розвитку економічного потенціалу промислових зон на Тяжилові. За один рік ми проект не реалізуємо. Нам потрібно зробити ПКД, вирішити питання з власністю на землю та на ті об’єкти, що можуть завадити будівництву. Тільки після того, будемо працювати з міжнародними фінансовими інституціями щодо реалізації проекту.

Завершити розробку ПКД на пам’ятку архітектури Будинок міської Думи (Соборна) та житловий Будинок залізничників(на площі Перемоги). На 2020 рік в планах – термомодеренізація та ремонт будинку.

Введення в  експлуатацію ІІ житлового комплексу по Програмі «Муніципальне житло» на Петра Запорожця і розпочати будівництво ІІ пускового комплексу по вул. Маяковського.

Продовжити процес впорядкування вивісок по вулиці Замостянська та Пирогова.

Провести реконструкцію будівлі по вулиці Соловйова біля площі Ліверпуль», - розповів міський голова.

 Мер відзвітував про роботу за рік та розповів про плани розвитку Вінниці в 2019-му. Фоторепортаж - фото 7

Мер відзвітував про роботу за рік та розповів про плани розвитку Вінниці в 2019-му. Фоторепортаж - фото 8 Мер відзвітував про роботу за рік та розповів про плани розвитку Вінниці в 2019-му. Фоторепортаж - фото 9 Мер відзвітував про роботу за рік та розповів про плани розвитку Вінниці в 2019-му. Фоторепортаж - фото 10 Мер відзвітував про роботу за рік та розповів про плани розвитку Вінниці в 2019-му. Фоторепортаж - фото 11 Мер відзвітував про роботу за рік та розповів про плани розвитку Вінниці в 2019-му. Фоторепортаж - фото 12

Мер відзвітував про роботу за рік та розповів про плани розвитку Вінниці в 2019-му. Фоторепортаж - фото 13 Мер відзвітував про роботу за рік та розповів про плани розвитку Вінниці в 2019-му. Фоторепортаж - фото 14

Мер відзвітував про роботу за рік та розповів про плани розвитку Вінниці в 2019-му. Фоторепортаж - фото 15

Мер відзвітував про роботу за рік та розповів про плани розвитку Вінниці в 2019-му. Фоторепортаж - фото 16

Мер відзвітував про роботу за рік та розповів про плани розвитку Вінниці в 2019-му. Фоторепортаж - фото 17

Мер відзвітував про роботу за рік та розповів про плани розвитку Вінниці в 2019-му. Фоторепортаж - фото 18

Мер відзвітував про роботу за рік та розповів про плани розвитку Вінниці в 2019-му. Фоторепортаж - фото 19

Мер відзвітував про роботу за рік та розповів про плани розвитку Вінниці в 2019-му. Фоторепортаж - фото 20

Мер відзвітував про роботу за рік та розповів про плани розвитку Вінниці в 2019-му. Фоторепортаж - фото 21

Мер відзвітував про роботу за рік та розповів про плани розвитку Вінниці в 2019-му. Фоторепортаж - фото 22

Мер відзвітував про роботу за рік та розповів про плани розвитку Вінниці в 2019-му. Фоторепортаж - фото 23

Мер відзвітував про роботу за рік та розповів про плани розвитку Вінниці в 2019-му. Фоторепортаж - фото 24

Мер відзвітував про роботу за рік та розповів про плани розвитку Вінниці в 2019-му. Фоторепортаж - фото 25

Мер відзвітував про роботу за рік та розповів про плани розвитку Вінниці в 2019-му. Фоторепортаж - фото 26

Вiнниця.info