25 берез. 2016 14:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Влада
0

58

0

Мер Вінниці розповів, як бойкотували російську делегацію на Конгресі Ради Європи

Мер Вінниці розповів, як бойкотували російську делегацію на Конгресі Ради Європи

 Мер Вінниці про участь в Конгресі Ради Європи: Всі чітко розуміють, що Росія воює з Україною 


Мер Вінниці розповів, як бойкотували російську делегацію на Конгресі Ради Європи

 З 22 по 24 березня вінницький міський голова Сергій Моргунов у складі української делегації взяв участь в Конгресі Ради Європи. Продовж чотирьох днів у Страсбурзі обговорювали ряд важливих питань, серед яких – і агресія Росії. Європейські представники підтримували Україну, натомість делегати РФ – ігнорували проблему як таку. Через це українці оголосили бойкот «братньому народу».

Про це 25 березня журналістам розповів мер Вінниці Сергій Моргунов.

«У вівторок ввечері Росія представляла Володимирську область в Раді Європи саме під час проведення 30-ї ювілейної сесії. Ми запропонували нашим друзям з інших делегацій бойкотувати і не прийти на цю презентацію. Так все і відбулося.

В цей час я, наприклад, спілкувався з мером Тбілісі: обговорювали питання взаємної праці між депутатськими корпусами, запросили на День Європи. Загалом проблеми схожі: у них є Осетія і вони критично ставляться до всіх дій Російської Федерації стосовно країни Грузії. Нас у цьому відношенні підтримують і співчувають. Досить активну позицію висловила турецька делегація щодо засудження агресивних дій РФ по відношенню до України, Турції, Сирії», - зазначив міський голова.

За словами Сергія Анатолійовича, Росія неодноразово лукавила, стверджуючи, що прийняла 2,4 мільйони біженців з України, адже, насправді, їх вдвічі менше.

«Росія говорила, що в Україні велика проблема з біженцями, що до них перебралися 2,4 мільйони. Але це неправда, бо, за даними міжнародних організацій, 1,8 мільйона складають заробітчани.

Заяви про те, що Крим був і буде російською територією викликали обурення не лише в української делегації. Всі чітко розуміють, що РФ воює з Україною, що є чітка анексія Криму.

В Європі багато своїх проблем. І досить багато біженців, теракти з багаточисленними жертвами. Проте на ряду з тими проблемами, які є всередині європейської спільноти, вони не забувають про ситуацію в Україні. Звичайно, хтілося б, щоб був більший вплив і допомога. Номер один для обговорення - це, звичайно, Україна, Грузія, Азербайджан – ті країни східного партнерства, за які сьогодні йде боротьба між РФ і європейською спільнотою», - сказав Сергій Моргунов.

Оплески у залі викликала різка відповідь представниці української делегації на «закиди» Росії про відсутність місцевих виборів в Луганську і Донбасі.

«Росіяни сказали: дуже погано, що на місцевих виборах в Україні не було можливості приймати участь людям окремих районів - Донецька і Луганська.

На це Світлана Богатирчук відповіла наступне: «Ми не змогли провести вибори, тому що на дільничних комісіях були озброєні громадяни РФ. Коли ви полишите ці території, тоді ми зможемо нормально жити і розвиватися». Вони (представники Росії)  вже нічого не могли вже сказати проти цього», - цитував мер Вінниці.

Мер Вінниці розповів, як бойкотували російську делегацію на Конгресі Ради Європи

Мер Вінниці розповів, як бойкотували російську делегацію на Конгресі Ради Європи - фото 2

Мер Вінниці розповів, як бойкотували російську делегацію на Конгресі Ради Європи - фото 3

Мер Вінниці розповів, як бойкотували російську делегацію на Конгресі Ради Європи - фото 4

Мер Вінниці розповів, як бойкотували російську делегацію на Конгресі Ради Європи - фото 5

Мер Вінниці розповів, як бойкотували російську делегацію на Конгресі Ради Європи - фото 6

Мер Вінниці розповів, як бойкотували російську делегацію на Конгресі Ради Європи - фото 7

Мер Вінниці розповів, як бойкотували російську делегацію на Конгресі Ради Європи - фото 8

Нагадаємо, що упродовж 22-24 березня у Страсбурзі тривала 30-та сесія Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи. У ній беруть участь представники різних країн держав-членів Ради Європи.  Українська делегація, в якій мер Вінниці, провела флешмоб у Франції на під підтримку Надії Савченко. Перебуваючи у Страсбурзі Моргунов перевірив, чим трамваї Франції відрізняються від вінницьких. 

ВИННИЦА.info, фото з Конгресу зі сторінки Сергія Моргунова у "Фейсбук"