4 лип. 2022 20:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Політика
0

102

0

Мер Вінниці долучився у Швейцарії до масштабної міжнародної конференції з відбудови України

Мер Вінниці долучився у Швейцарії до масштабної міжнародної конференції з відбудови України

Сергій Моргунов розповів про робочу зустріч з міжнародними партнерами у Лугано


Мер Вінниці долучився у Швейцарії до масштабної міжнародної конференції з відбудови України

Сьогодні, 4 липня у Швейцарії стартувала конференція з відбудови України після вторгнення Росі. В конференції взяв участь і Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

На своїй сторінці у фейсбук очільник міста розповів про масштабну робочу зустріч з міжнародними партнерами у Лугано.

«Усі разом говоримо сьогодні про єдине: як має відновлюватись наша держава після війни, в якому напрямку вона має трансформуватись, які необхідні першочергові реформи, щоб Україна швидко звелася з колін та набула сили європейської держави». Говоримо, якими, зрештою, мають бути наші майбутні українські «європейські» міста. І найголовніше – яким чином реалізувати усі ці плани та досягнути бажаної візії», - розповів Сергій Моргунов.

За час конференції учасники зустрічі планують обговорити пріоритетні питання міжнародного рівня, серед яких: план відновлення та розвитку України та різні шляхи внеску міжнародних партнерів у відновлення України; також методи, пріоритети та принципи відновлення; соціальне, економічне, екологічне та інфраструктурне відновлення від збитків та втрат, спричинених війною. Окрім того, на обговорення виноситимуться питання реформ, які можливо та необхідно здійснити у поточній ситуації.

На міжнародну конференцію у Лугано прибули представники усіх європейських країн, Великої Британії, Сполучених Штатів Америки та інших країн світу. Організатори конференції очікують, що URC 2022 буде доповненням до ініціатив на підтримку України, які вже були запущені або оголошені, та об'єднає друзів України, які підтримують її у найважчі часи.

«Для візуалізації масштабності цієї міжконтинентальної співдружності організатори розмістили прапори усіх країн, звідки є на конференції офіційні делегації. Приємно бачити тут і наш Прапор – в колі розвинених, цивілізованих та прогресивних держав. І саме цей шлях – бажаний для України! Тому боремось далі. Боремось за право бути вільними і належати до цивілізованої європейської спільнот», – додав Сергій Моргунов.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info