28 лип. 2020 12:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

105

0

Мер Вінниці оголосив догану начальнику комунального підприємства, який купив товар у своєї доньки

Мер Вінниці оголосив догану начальнику комунального підприємства, який купив товар у своєї доньки

Начальник Комбінату комунальних купив у своєї доньки товар за бюджетні кошти


Мер Вінниці оголосив догану начальнику комунального підприємства, який купив товар у своєї доньки


Вінницький міський голова притягнув до дисциплінарної відповідальності начальника КП «Комбінат комунальних підприємств» Аліка Зубріцького. Посадовець прийняв рішення укласти договір на поставку товару та підписав його від імені КП «Комбінат комунальних підприємств» з фізичною-особою-підприємцем, яка є його донькою. Рішенням суду начальника комунального підприємства визнано винним та накладено штраф 3400 грн. Мер Вінниці оголосив А. Зубріцькому догану.

Розпорядження опубліковано на сайті міськради.

«За результатами моніторингу офіційного вебпорталу «Єдиного державного реєстру судових рішень» встановлений факт розгляду Вінницьким апеляційним судом справи № 127/3487/20 відносно начальника КП «Комбінат комунальних підприємств» Зубріцького Аліка Івановича, який при підготовці, підписанні та публікації договору на поставку товару від імені КП «Комбінат комунальних підприємств» від 05.11.2019 № 54 порушуючи вимоги пункту 3 частини першої статті 28 Закону України «Про запобігання корупції», перебуваючи в умовах реального конфлікту інтересу, тобто маючи суперечність між його приватним інтересом, обумовленим сімейними стосунками з ФОП Нікітчук Вікторією Олексіївною, яка є його донькою, та його службовими повноваженнями на посаді начальника КП «Комбінат комунальних підприємств», що відповідно впливає на об`єктивність або неупередженість прийняття рішень, або на вчинення чи не вчинення дій під час виконання ним зазначених повноважень, прийняв рішення укласти договір та підписав його від імені КП «Комбінат комунальних підприємств» з ФОП Нікітчук Вікторією Олексіївною.

Рішенням Вінницького апеляційного суду від 01.07.2020 визнано Зубріцького А. І. винним в скоєнні адміністративних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 172-7, ч. 2 ст. 172-7 КУпАП та накладено на нього адміністративне стягнення у виді штрафу на користь держави в розмірі 200 (двісті) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 3400 (три тисячі чотириста) гривень 00 копійок.

Згідно з ч.2 ст.65 Закону України «Про запобігання корупції» особа, яка вчинила корупційне правопорушення або правопорушення, пов’язане з корупцією, однак судом не застосовано до неї покарання або не накладено на неї стягнення у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, пов’язаними з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, або такою, що прирівнюється до цієї діяльності, підлягає притягненню до дисциплінарної відповідальності у встановленому законом порядку.

Відповідно до пункту 1 статті 147, статей 147¹, 148, 149 Кодексу законів про працю України, з ч.2 ст.65 Закону України «Про запобігання корупції», керуючись частиною 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

1. Оголосити догану Зубріцькому Аліку Івановичу, начальнику комунального підприємства «Комбінат комунальних підприємств», - зазначено в розпорядженні.

Мер Вінниці оголосив догану начальнику комунального підприємства, який купив товар у своєї доньки

Довідка.

Основні види діяльності КП «Комбінат комунальних підприємств»:

  • Організація поховання та ритуальне обслуговування населення м. Вінниці.
  • Благоустрій кладовищ та меморіалів.
  • Транспортування померлих з місця подій до судово-медичного моргу.
  • Охорона життя людей на водних об'єктах м.Вінниці.
  • Забезпечення фізичного комфорту (душ.сауна)
  • Облаштування,утримання та обслуговування зон відпочинку, в т.ч. пляжів та штучних водойм.
  • Утримання штучних споруд.

Вінниця.info