28 трав. 2020 13:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

122

0

Мер Вінниці сів за кермо нового тролейбуса «VinLine». Відео

Мер Вінниці сів за кермо нового тролейбуса «VinLine». Відео

Вінницький міський голова Сергій Моргунов випробував техніку, прокатавшись за кермом тролейбуса на території транспортної компанії


Мер Вінниці сів за кермо нового тролейбуса «VinLine». Відео

Вінницька транспортна компанія завершила модернізацію двох одиниць тролейбуса «VinLine». 28 травня Вінницький міський голова Сергій Моргунов випробував техніку, прокатавшись за кермом тролейбуса на території транспортної компанії.

«Особисто протестував роботу нашого нового вінницького тролейбусу "VinLine". Комфортний та зручний - як для водія, так і для пасажирів!», - зазначив він в дописі на сторінці «Фейсбук» до опублікованого відео.

Тролейбуси, створені на базі кузову МАЗ презентували минулого року. Вони безшумні, більш комфортні та безпечні для пасажирів, зручні для маломобільних груп населення. Також економлять до 40% електроенергії. Інноваційні деталі спрощують експлуатацію машини.

«Важливо оновлювати рухомий склад, щоб вінничани їздили у комфортному громадському транспорті. У нас близько сотні тролейбусів старого покоління ЗіУ-12. Вони «з’їдають» електроенергії на 30% більше, ніж сучасні моделі. Вінницька транспортна компанія має потужності і кадри, щоб в перспективі поступово замінювати їх на «VinLine». Це і додаткові робочі місця для наших вінничан.

На жаль, цього року через коронакризу, довелось скоротити план виробництва з п’яти тролейбусів до двох. Але проект варто продовжувати. Тим більше, що ми хочемо збільшити можливість автономного ходу «VinLine» до 20 км. Так зможемо планувати нові маршрути», – пише мер.




Нагадаємо, у 2019 році в Вінниці зібрали 4 одиниці. Цьогоріч продовжили оновлювати тролейбусний парк, запланували модернізацію 5 одиниць.

17 травня минулого року вийшов на маршрут перший вінницький тролейбус. Особливість модернізовaного тролейбусу не лише в його тюнінгу, a й в економності. Вінничани обрали назву для нового тролейбуса – VinLine.

Мер Вінниці сів за кермо нового тролейбуса «VinLine». Відео

Мер Вінниці сів за кермо нового тролейбуса «VinLine». Відео - фото 2

Мер Вінниці сів за кермо нового тролейбуса «VinLine». Відео - фото 3

Мер Вінниці сів за кермо нового тролейбуса «VinLine». Відео - фото 4

Мер Вінниці сів за кермо нового тролейбуса «VinLine». Відео - фото 5

Вінниця.info, відео і фото - зі сторінки Сергія Моргунова

title