3 жовт. 2018 11:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

601

0

Мера облили кров’ю, депутата вивезли в ліс: сесійний день Гніванської міськради. Фото

Мера облили кров’ю, депутата вивезли в ліс: сесійний день Гніванської міськради. Фото

Мера облили кров’ю, депутата вивезли в ліс: сесійний день Гніванської міськради. Фото


Мера облили кров’ю, депутата вивезли в ліс: сесійний день Гніванської міськради. Фото

 2 жовтня в м. Гнівань, що в 15 кілометрах від Вінниці, у день проведення сесії ОТГ, одного з депутатів вивезли в ліс і побили, а в робочому кабінеті облили кров’ю міського голову Володимира Кулешова.

Фото «скривавленого» мера та обляпаного кров’ю портрета Шевченка виклали в соцмережу самі активісти та написали, що місцева влада причетна до корупції.

«Перед сесією ми вирішили домогтися права на виступ, нам як завжди відмовили. Але сталась дуже цікава ситуація, я став свідком дивної, але логічної події. Будучи в кабінеті мера та спілкувавшись з ним, невідомі мені люди забігли і облили його кров'ю. Кулішова облили з голови до ніг зі словами: «Ти п**арас! Ми не дамо торгувати на крові наших захисників!».

На мою думку молодиків надихнуло наше розслідування про причетність та кришування одіозним мером Кулішовим ще більш одіозного бізнесмена Берещука та діяльність Гніванського кар'єру, який продавав сировину для будівництва КЕРЧЕНСЬКОГО МОСТУ», - написав в Facebook Андрій Вербецький.

Аби з’ясувати, що відбулось в Гнівані і хто до цього причетний, редакція Вінниця.info звернулась за коментарем до мера Гніванської ОТГ Володимира Кулешова.

«Вчора перед сесією я вийшов з засідання земельної комісії, пішов в кабінет. Тоді до кабінету зайшов Андрій Вербецький відволікав, підготував телефон, вів розмову про кришування олігархів… Я сказав: якщо маєте факти порушення законодавства, то звертайтесь до прокуратури. В цей час забігли, я не пам’ятаю скільки людей, але потім з відеокамер, які є у кабінеті, ми бачили, що їх четверо. Вони за лічені секунди виплеснули на мене речовину червоного кольору, то була якась кров, не фарба. Залили весь кабінет. Таким чином пошкодили комунального майна десь на тисяч 25: залили комп’ютер, документи, вишитий портрет Шевченка, прапор», - розповідає міський голова Гнівані.

 

Мера облили кров’ю, депутата вивезли в ліс: сесійний день Гніванської міськради. Фото 

Мера облили кров’ю, депутата вивезли в ліс: сесійний день Гніванської міськради. Фото - фото 2

Володимир Кулешов, вважає, що дії вчинили молодики від одного з депутатів, який опозиційно налаштований до роботи мерії. І ці конфлікти та «акції» є постійними з часу створення ОТГ.

«З моменту створення Гніванської ОТГ, як пройшли вибори, зайшли нові депутати, які були опозиційно налаштовані, серед яких Сергієнко - Рух Нових Сил. З того моменту постійно в підтримку пана Сергієнка приїжджали радикально налаштовані молодики. Вони навіть не знали, в яке місто приїхали. Ми їх то пускали на сесію, то не пускали, то наші люди збирались і питали, їх чого вони сюди приїхали. Щоразу хлопці намагались зірвати сесію, а депутат постійно розказував, що ми тут корупціонери.

Сергієнко не місцевий, він не написав жодного акту, не виконує своїх депутатських обов’язків, можливо, в нього якісь інші мотиви, можливо, фінансові. Вони взялись за наш кар’єр, щоб заблокувати роботу підприємства. Можливо, причина в тому, що директор за попередньої влади був у Партії Регіонів? Гніванський кар’єр в нас єдине підприємство, яке є стабільним джерелом наповнення місцевого бюджету. Сергієнко постійно дає брехливі відомості, що підприємство нічого не платить. До мене вони «прив’язали», що я «кришую» це підприємство», - розповідає передісторію подій міський голова Гнівані.

Активісти звинувачують Гніванський кар’єр в тому, що вони постачали Росії сировину на будівництво Керченського мосту. Мер Гнівані каже, що прямих поставок до Росії немає і договорів з російськими компаніями підприємство немає.

«У них є продаж сировини в Молдову, Придністров’я, Україну, Білорусь, в Росію вони перестали продавати щебеневу продукцію. Але будь-хто, хто купить щебеневу продукцію в Україні, може заключити угоду з російською компанією. Договорів поставки та прямих поставок до Російської Федерації Гніванський кар’єр не має. Це вигадано, щоб скомпрометувати підприємство. Ще ці люди ширили чутки, що кар’єр дає високий рівень радіації. Ми з представниками ДСНС спускались в кар’єр і фахівці зафіксували, що в самій ямі рівень радіації нижчий, ніж зверху. Тобто, вони постійно брешуть», - каже Володимир Кулешов.

Також Володимир Кулешов повідомив, що вчора побили депутата Гніванської міської ради, який є головою ГО «Гніванчани».

«Як в 90-х роках… Його троє чи четверо чоловік запхали в машину, вивезли в ліс, забрали телефон і побили. Він вийшов на зв'язок через дві години – його побачили знайомі, коли вийшов з лісу і відразу нам передзвонили. Зараз депутат проходить медичну експертизу. Ці події це шок для місцевих мешканців», - говорить В. Кулешов.

У відділі комунікацій ГУ Нацполіції у Вінницькій області редакції Вінниця.info повідомили, що 2 жовтня в Гнівані відкрито два кримінальних провадження – за фактом хуліганства та розбійного нападу.

«За фактом подій, що стались в кабінеті міського голови відкрито провадження за ч. 2 ст. 296 ККУ. Також вчора житель Гнівані звернувся до поліції із заявою, що його невідомі вдарили, вивезли в ліс і забрали телефон. За фактом розбійного нападу внесені відомості до ЄРДР за ч. 2ст. 187 ККУ. Призначено судово-медичну експертизу», - прокоментувала керівник відділу комунікації Анна Олійник.

Вінниця.info, фото – з сторінки Андрія Вербецького