4 лип. 2016 12:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

43

0

Мешканці Печори обурені депутатським рішенням, яким католикам віддали частину лікарні

Мешканці Печори обурені депутатським рішенням, яким католикам віддали частину лікарні

 «Будинок органіста» в селі на Вінниччині знову став причиною невдоволень. Тепер громади 


Мешканці Печори обурені депутатським рішенням, яким католикам віддали частину лікарні

 На Вінниччині громада с. Печора обурена рішенням Вінницької облради, яким вилучено в Печерськoї лікaрні будівлі кoнтoри, якa є «будинкoм oргaністa» тa передaно йoгo у влaсність релігійнoї грoмaди Римo-Кaтoлицькoї церкви. Після прийняття рішення, на адресу редакції надійшло звернення від жителів с. Печора та колективу лікарні.

«Звернення до журналістів і громадськості

Під прикриттям у вигляді повернення майна релігійним громадам відбувся незаконний захват майна комунальної  власності а саме; адмінбудинку Печерської обласної лікарні відновного лікування на, що дала згоду сесія Обласної Ради 30 червня 2016 року не розібравшись з даним питанням до кінця чомусь повірили надуманим доказам І. Салецького і депутата обласної Ради О. Фурмана.

Чому Обласна Рада вирішила віддати будинок релігійній громаді в той час як сама громада за 16 років володіння приміщення Мавзолею не зробила нічого для збереження Мавзолею а тільки шкодила йому використовуючи для ремонту тріщин неадекватні будматеріали а на даху Мавзолею до цих пір ростуть дерева.

Чому ніхто не врахував потребу лікарні в гуртожитку для молодих спеціалістів який знаходиться одній з половин адмінкорпусу?

Чому неврахована рішення двох комісії обласної Ради а саме комісії з культурної спадщини і комісії з охорони здоров’я які проголосували проти передачі будинку?

Чому не повірили депутату Ж.В. Дмитренко про наявності справжнього витягу з архіву який засвідчує про відсутність костелів та іншого майна Ватикану і римо-католицької церкви на теренах села Печера?

Чому ніхто не запитав І. Салецького про документи які б засвідчили, що дана будівля знаходилась у власності римо-католицької церкви до 1917 року і була в них відібрана після революції?

Чому повірили гарантійному листу мецената Бабича який його ні до чого не зобов’язує?

Чому ніхто не почув думки колективу лікарні, депутатів сільської ради, громади села та хворих які лікуються в лікарні?

Чому обласне керівництво в особі Іванова та Кацемира в 2002 році відмовили претензіям католицької громади, а теперішнє керівництво задовольнило.

Як тепер буде з територією паркової зони тому, що за передачею будинку по слідує захват землі і встановлення огорожі.

Громада села Печера і пацієнти печерської лікарні», - зазначено у зверненні.

Як відомо, питання про передачу «будиночка органіста» було проблемним і під час обговорень його на президії, коли вирішувалось, чи виносити його на сесію. Тоді частина депутатів заявила про фінансовий інтерес деяких народних обранців від «Свободи».

Вінниця.інфо