8 квіт. 2020 16:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

51

0

Мешканці Вінниччини за останню добу звертались до «швидкої» півтори тисячі разів

Мешканці Вінниччини за останню добу звертались до «швидкої» півтори тисячі разів

На виклики 521 раз виїздили бригади


Мешканці Вінниччини за останню добу звертались до «швидкої» півтори тисячі разів

На Вінниччині впродовж останньої доби до медиків «швидкої» надійшло 1499 звернень. На виклики 521 раз виїздили бригади, одинадцятьом особам поставили підозру на коронавірусну інфекцію, вісім людей госпіталізували. В області також діють мобільні бригади, які беруть у хворих матеріали для тестування, щоб перевірити наявність в них коронавірусної інфекції.

Про це повідомляють на сайті Вінницької обласної ради.

Наразі в області працює 68 мобільних медичних бригад. Станом на 8 квітня такими бригадами було здійснено 77 виїздів, відібрано 93 зразки біологічного матеріалу для тестування. Загалом, з початку епідемії мобільні бригади здійснили 233 виїзди та відібрали 351 зразок біоматеріалів.

Варто зазначити, що на сьогодні на обсервації перебувають троє громадян, які повернулися з-за кордону. На самоізоляції вдома знаходяться 1750 осіб. Також 995 громадян з ознаками ГРВІ зараз під наглядом сімейних лікарів.

На амбулаторному лікуванні перебуває 36 осіб з пневмонією, з них троє дітей. У результаті було проведено 14 швидких тестів (38%), а також 9 тестів (25%) на полімеразну ланцюгову реакцію.

Протягом останньої доби в області виявлено 29 осіб з пневмонією – 24 дорослих та 5 дітей. На госпіталізацію направлено двоє дітей та шестеро дорослих.

Нагадаємо, 7 квітня у Вінниці за ініціативою «СтопВірус» працівникам «швидкої» передали кількасот захисних комбінезонів та щитків для обличчя.

Станом на 8 квітня у Вінницькій області лабораторно підтверджено 89 випадків коронавірусної хвороби, серед них 7 дітей та 31 медичний працівник. На стаціонарному лікуванні перебувають 44 пацієнта, на амбулаторному – 45. Стан цих осіб задовільний. Крім цього, на стаціонарному лікуванні також знаходяться 28 осіб з підозрою на COVID-19.

Вінниця.info, фото – ілюстративне