18 черв. 2020 12:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

179

0

Мешканців Вінниці запрошують долучитися до розробки 12-кілометрової зони відпочинку вздовж Південного Бугу

Мешканців Вінниці запрошують долучитися до розробки 12-кілометрової зони відпочинку вздовж Південного Бугу

З цією метою в місті планують організувати прогулянку, під час якої містяни зможуть розповісти про свої улюблені місця відпочинку біля річки


Мешканців Вінниці запрошують долучитися до розробки 12-кілометрової зони відпочинку вздовж Південного Бугу

26-28 червня у Вінниці відбудеться прогулянка вздовж берега Південного Бугу. Громадська організація «urban curators» разом з «Агенцією просторового розвитку» проведуть прогулянки-інтерв’ю з мешканцями в рамках розробки Концепції розвитку прибережних територій «Алея 12,7 км». Головна мета — зрозуміти особливості різних частин вздовж берега річки та визначити місця для пілотних проектів. До прогулянки можуть долучитися усі бажаючі. Для цього необхідно заповнити форму за посиланням. Містяни зможуть показати свої улюблені стежки та галявини, поділитися своїми спогадами, а також стати безпосередніми учасниками розробки Концепції̈ розвитку прибережних територій̆ «Алея 12,7 км».

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

Як йдеться в повідомленні, річка Південний Буг є невід’ємною частиною ландшафтного простору Вінниці. Приблизна довжина берегової зони Південного Бугу по лівому берегу близько 12,7 км від Меморіалу Визволення, що на вул. Київській, до Сабарівської ГЕС.

Щоб зрозуміти, у якому напрямку розвивати ці рекреаційні ділянки, КП «Агенція просторового розвитку» та «urban curators (м. Київ) розпочинають проведення передпроектних досліджень, які дозволять вивчити існуючі зв’язки та активності, виявити ініціативи та розпочаті просторові проекти.

Також будуть досліджуватись сценарії та режими використання прибережної території існуючими і потенційними учасниками. За результатами дослідження будуть напрацьовані сценарії розвитку території та підсилення її зв’язків з містом.

Дослідження будуть проводитись у червні - липні.

Нагадаємо, тендер на дослідження прибережної зони Південного Бугу з метою створення 12-кілометрової зони відпочинку оголосили в квітні.

Вінниця.info