7 серп. 2020 15:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

80

0

Мешканця Вінницької області, якого підозрюють у вбивстві священника на Хмельниччині, взяли під варту

Мешканця Вінницької області, якого підозрюють у вбивстві священника на Хмельниччині, взяли під варту

Підозрюваного розшукали аж в Донецькій області.


Мешканця Вінницької області, якого підозрюють у вбивстві священника на Хмельниччині, взяли під варту

В Хмельницькій області взяли під варту мешканця Вінниччини, якого підозрюють у вбивстві священника неподалік зупинки села Лісо-Березівка Летичівського району. Після нападу на потерпілого, підозрюваний взяв автівку жертви та поїхав у невідомому напрямку. Розшукати його вдалося на території Донецької області.

Про це повідомляють в пресслужбі прокуратури Хмельницької області.

Згідно з повідомленням, слідчі встановили, що в середині липня цього року раніше судимий за умисні злочини 28-річний житель Вінницької області, перебуваючи неподалік автобусної зупинки села Лісо-Березівка Летичівського району, з метою вбивства та заволодіння майном здійснив напад на священика.

Відомо, що останній зупинився на власному автомобілі «Volkswagen Golf» у зазначеному місці по власних потребах.

У цей самий час зловмисник напав на потерпілого та спричинив йому тілесні ушкодження у вигляді перелому потиличної кістки зліва, проникаючого ушкодження поперекової ділянки з проникненням зліва та ушкодження щито-подібного хряща, від яких священник загинув на місці події.

Потім нападник сів за кермо автомобіля потерпілого та поїхав у невідомому напрямку.

Органом досудового розслідування у взаємодії із оперативними підрозділами Національної поліції правопорушника розшукали на території Донецької області та затримано в порядку ст. 207 КПК України.

Наразі вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене з хуліганських мотивів), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого) Кримінального кодексу України.

У кримінальному провадженні тривають слідчі дії.

За вказані злочини передбачено максимальний розмір покарання у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, на початку липня затримали чоловіка, який косою вбив мешканця Вінницького району.

Вінниця.info, фото – ілюстративне