9 листоп. 2010 19:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

48

0

Микола Джига: Щодо високих крісел, то я вже перехворів усім цим, ніякої адміністративної тяги в Київ у мене не має

Микола Джига: Щодо високих крісел, то я вже перехворів усім цим, ніякої адміністративної тяги в Київ у мене не має

Перше інтерв’ю Вінницького губернатора після місцевих виборів


Микола Джига: Щодо високих крісел, то я вже перехворів усім цим, ніякої адміністративної тяги в Київ у мене не має

Перше інтерв’ю голови Вінницької обласної державної адміністрації після місцевих виборів.

- 0,34% вашої перемоги над Батьківщиною — це натягнута за вуха чи реальна цифра?

- Я вважаю, що це реальний результат! Бо якби був задіяний адмінресурс чи вибори були сфальсифіковані розрив відсотків по списку був би значним... Але перш за все мене тішить, що виріс процент довіри вінничан до влади. По-друге, не було ніякого тиску на виборця, все було демократично і цивілізовано.

По мажоритарних округах успіх значно серйозніший — 38 мандатів взяла команда Президента на Вінниччині. І тут вже нічого не підтасуєш і не придумаєш… Бо довіра до наших кандидатів була найбільшою і ми виставили на ці вибори дуже авторитетних у області людей.

- А 8-9 відсотків регіоналів у Вінниці — це закономірність чи недопрацювання?

- Такий результат наслідок проблем у міській парторганізації. Тому міський штаб і сама організація виборів у Вінниці було нестабільними…

- Ви справді готуєте кадрові зміни в районах, де регіони програли вибори?

- Там, де Партія Регіонів отримала низьку чи незадовільну оцінку означає недовіру мешканців області до влади! Тому в частині районів будуть прийматись серйозні кадрові рішення.

 Микола Джига: Щодо високих крісел, то я вже перехворів усім цим, ніякої адміністративної тяги в Київ у мене не має

- Чому ви не виставляли свого кандидата в мери Вінниці?

- Ми розуміли, що діючого мера Гройсмана підтримує більшість вінничан і так само підтримали Володимира Борисовича. Бо альтернативи йому на цих виборах не було. Він хороший менеджер, прогнозований і прагматичний керівник і кращого за нього серед своїх ми не знайшли... І ми правильно вчинили!

- Два скандали при обранні регіоналок у Вінницькому та Хмільницькому районах до облради мають відтінок фальсифікацій?

- Я ніяк не втручався у перерахунок голосів та нікому не телефонував з приводу цих виборів... Це легко перевірити. Тим більше, коли перераховувались бюлетені я був у Києві і не впливав на цей процес. Чесно кажучи, я був впевнений у проведенні переголосувань по цих округах.

- Школи і лікарні будуть закриватись в області?

- Щодо шкіл, то їх залишилось у нас 984-ри... А ще в червні було 991-а. Кількість учнів в селах зменшилась на 9 тисяч! Це багато, але менше ніж у минулі роки. Звісно, там де в селі залишилось 2-3 учні тримати штат вчителів не має сенсу. Краще таких школярів возити до сусідньої школи, де фахово викладаються всі предмети.

Але проблема із школами і лікарнями перш за все у тому, що села вимирають, там не має порядку і роботи, практично звідусіль виїхала інтелігенція — інженери, агрономи, ветеринарні лікарі, бухгалтери. Люди із вищою освітою завжди були в селі острівцем культури та освіченості. Натомість ми отримали в багатьох селах новий клас поміщиків, яких цікавить лише заробіток, мінімальна ціна найманої праці та тіньовий ринок землі. З цим злом ми боремось і за останні рік вивели із тіньового обігу 97 мільйонів заробітної плати селян. Але проблем на селі стільки, що я тільки-но почав все це розгрібати. Бо я по натурі селянин, живу в селі, а місто для мене — “ісчадіє ада”!

- Скільки відсотків правди у прогнозах «Джига — міністр МВС чи голова Антикорупційного комітету?»

- Хто це друкує? Провокатори! Бо ці розмови почались із першого дня мого призначення в область. Тому раз і назавжди кажу — я залишаюсь із вінничанами, працюватиму скільки мені дадуть, хочу залишити після себе добру пам’ять — здані нові дороги, освітлені вулиці, дитячі майданчики, лікарні, школи...

А щодо високих крісел, то я вже перехворів усім цим! Ейфорія вже пройшла і я хочу нормально працювати тут. Ніякої адміністративної тяги в Київ у мене не має... Бо як писав Густав Водичка про Англію “все начальство — раненное!” Бо кожна бабуся під під’їздом вам скаже: “Начальник — значить злодій!” Це ж так! І в наших людей у крові патологічна ненависть до начальства! До влади! Її не люблять... І моє завдання тут в області хоч якось змінити цю ситуацію на краще.

 Микола Джига: Щодо високих крісел, то я вже перехворів усім цим, ніякої адміністративної тяги в Київ у мене не має - фото 2

- Хто буде головою обласної ради? В кого є шанси?

- Кого виберуть депутати... Будуть пропозиції — будемо голосувати.

- Кому віддасте свій мандат обранця обласної ради? Ви ж не можете одночасно бути депутатом парламенту та в області...

- Думаю, мені ще недовго залишилось бути у Верховній Раді. Бо заяву прос кладення повноважень я написав дуже давно, вона зареєстрована, але в залі весь час відкладають вирішення цього питання. Я вже, навіть, питався спікера Литвина скільки будете тягнути, коли відпустите? Не відпускають...Я буду тут, в обласній раді.

- Скільки ще прізвище Джиги буде фігурувати у справі Гонгадзе?

- Коментарі та заяви про мене — це більше спеціальні технології та заготовки партії конкурента перед виборами. Бо я - “кваліфікований мєнт, батько УБОЗу” і чудово знав як і нині покійний міністр Кравченко, що всі кабінети — той і ось цей — на 110% прослуховуються!!!

Тому я прогнозую, що справа у нинішньому стані так і піде до суду. А яким буде його рішення я прогнозувати не берусь.

- Це правда, що ви зовсім не п’єте?

- Хто вам це сказав? Це не правда! Бо я п’ю тільки в одному місці у Вінницькій області та тільки в одній компанії — в своєму селі. Що? 50 грам державної горілки...

 

Записав Роман Ковальський, газета «33-й канал»


0
0