31 берез. 2015 14:59

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

99

0

Міліція покаже школярам наслідки «зачепінгу» та «графіті» на залізниці

Міліція покаже школярам наслідки «зачепінгу» та «графіті» на залізниці

 Профілактика нещасних випадків на об’єктах залізничного транспорту


Міліція покаже школярам наслідки «зачепінгу» та «графіті» на залізниці

 УМВС України на Південно-Західній залізниці проводитиме роз’яснювальні роботи що профілактики нещасних випадків на залізниці. Популярні серед підлітків розваги «зачепінг» та «графіті» призводять до травм та навіть смертей.

«Однією з проблем зараз на залізниці є "графіті". Нещодавно двоє хлопців розмальовували вагони і один на пам'ять хотів сфотографуватися, в результаті отримав травми не сумісні із життям. Хотілося б нагадати батькам, що для вас безвідповідальність закінчиться не тільки горем, а й відповідальністю. Поява дітей до 16 років без супроводу батьків це є відповідальність за невиконання батьківських обов’язків», - сказав yачальник кримінальної міліції у справах дітей УМВС України на Південно-Західній залізниці Олександр Хомич.

Зараз серед підлітків є популярний молодіжний рух «зачепінг». Це проїзд у місцях не пристосованих до цього. Тобто катання з зовнішньої сторони вагона, проїзд на автозчепах вагонів, поручнях та підніжках, на гальмівних майданчиках, та у відкритих кузовах, на міжвагонних буферах та розетках та на дахах потягів чіпляючись за зовнішню арматуру вагона. Це небезпечна розвага призводить до нещасних випадків і навіть летальних наслідків.

Щоб запобігти нещасним випадкам на залізниці, Південно-Західна залізниця планує проведення низки заходів:

1. Розповсюдження попереджувальних плакатів в навчальних закладах, на вокзалах, на платформах.

2. Демонстрація відеоматеріалів в навчальних закладах та на станціях. В деяких потягах «Хундай» також мають транслювати відео.

3. Профілактичні виступи, які має проводити черговий по станції, чи оператор черговий на вокзалі.

4. В школах проводити лекції.

Нагадаємо, нещасний випадок трапився 14 березня на станції Вінниця Південно-Західної залізниці, коли двоє 11-річних хлопців вилізли на цистерну і отримали травми від ураження електричним струмом.

Заступник начальника УМВС України на ПЗЗ- начальник міліції громадської безпеки Анатолій Домарацький, роз’яснив що залізниця не несе відповідальності за нещасні випадки на залізниці.

«Залізниця це стратегічний об’єкт і завдання залізниці встановити відповідні знак. Якщо б на залізниці не було відповідних маркувань і там трапився нещасний випадок, то тоді можна подавати до суду», - Анатолій Домарацький.

Довідка

Протягом 2015 року на Південно-Західній залізниці сталося 7 нещасних випадків за участі дітей, троє з них загинули на місці. Найбільше випадків припадає на ураження електричним струмом. Дані факти є наслідком недотримання правил безпеки під час перебування на об’єктах залізниці.

Відео, яке демонструватимуть в навчальних закладах

Міліція покаже школярам наслідки «зачепінгу» та «графіті» на залізниці 

Міліція покаже школярам наслідки «зачепінгу» та «графіті» на залізниці - фото 2 

Міліція покаже школярам наслідки «зачепінгу» та «графіті» на залізниці - фото 3 

Міліція покаже школярам наслідки «зачепінгу» та «графіті» на залізниці - фото 4

Міліція покаже школярам наслідки «зачепінгу» та «графіті» на залізниці - фото 5

Міліція покаже школярам наслідки «зачепінгу» та «графіті» на залізниці - фото 6

Міліція покаже школярам наслідки «зачепінгу» та «графіті» на залізниці - фото 7

Міліція покаже школярам наслідки «зачепінгу» та «графіті» на залізниці - фото 8

ВИННИЦА.info

title

title