5 черв. 2015 15:59

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

99

0

Міліція розслідує чи було рейдерське захоплення підприємства на Вінниччині

Міліція розслідує чи було рейдерське захоплення підприємства на Вінниччині

 По конфлікту із СТОВ «Поділля» міліція відкрила три кримінальні провадження


Міліція розслідує чи було рейдерське захоплення підприємства на Вінниччині

 Слідчим управлінням міліції розслідується ряд кримінальних проваджень, пов’язаних з конфліктною ситуацією, яка розгорнулася навколо СТОВ «Поділля» у Тиврівському районі.

Про це повідомляє сектор зв’язків з громадськістю УМВС у Вінницькій області

Конфлікт між двома сторонами, які претендують на здійснення господарської діяльності на вказаному сільгосппідприємстві, розпочався ще в березні поточного року. У СТОВ «Поділля» перед одним з ТОВ виникла кредиторська заборгованість. Після цього керівництво ТОВ заявило про своє право власності на сільгосппідприємство.

Акціонери СТОВ «Поділля» звернулись з заявою до міліції про незаконне заволодіння майном підприємства.

За цим фактом слідчим управлінням було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.206-2 КК України (протиправне заволодіння майном підприємства), ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

В свою чергу керівництво ТОВ повідомило в міліцію про шахрайські дії, вчинені керівництвом сільгосппідприємства. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 КК України (шахрайство).

Спірна ситуація щодо права власності на підприємство, вирішення питання заборгованості повинні вирішуватися цивілізованим шляхом у визначеному законом судовому порядку. Однак, сторони намагаються вирішити конфлікт силовим шляхом, залучаючи представників різних громадських об’єднань.

Так, 3 червня група осіб, які прибули до адміністративного приміщення ТОВ «Поділля», вчинили хуліганські дії. За даним фактом міліцією відкрито кримінальне провадження за ст.296 КК України (хуліганство).

На даний час слідчим управлінням міліції з метою збереження майна підприємства внесено клопотання до суду та отримана ухвала про арешт майна СТОВ на період досудового слідства.

Після завершення розслідування кримінальних проваджень буде винесено процесуальне рішення згідно чинного законодавства.

Як повідомляла ВИННИЦА.info, на підприємстві що займається вирощуванням плодово-ягідної продукції та виготовленням соків, розгорнувся конфлікт через зміну власника. 19 травня біля Вінницької облдержадміністрації зібрались працівники СТОВ «Поділля», які переконували, що їх підприємство захопили рейдери. Від влади люди вимагали повернути на посаду директора підприємства.

ВИННИЦА.info