3 листоп. 2014 14:59

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

92

0

Міністр освіти готовий стати викладачем у Донецькому університеті, який відкрили сьогодні у Вінниці

Міністр освіти готовий стати викладачем у Донецькому університеті, який відкрили сьогодні у Вінниці

 Донецький університет 3 листопада розпочав навчання у Вінниці 


Міністр освіти готовий стати викладачем у Донецькому університеті, який відкрили сьогодні у Вінниці

 У зв’язку із захопленням будівлі Донецького національного університету озброєними тероистами навчальний заклад змушений був евакуюватися до Вінниці, де сьогодні, 3 листопада, нарешті розпочав свою роботу.

Головний корпус ДонНУ розмістився в колишньому приміщенні заводу «Кристал», що на вул. 600-річчя. Саме тут, а актовій залі на 7-му поверсі, відбулось урочисте відкриття нового навчального року Донецького університету, в якому взяли участь міністр освіти і науки України Сергій Квіт, голова Вінницької облдержадміністрації Анатолій Олійник, заступник голови ОДА Ігор Івасюк, в. о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов, викладачі та студенти ДонНУ, також представники вузів Вінниччини.

«Донецький національний університет починає працювати в екзилі, але найкращі традиції університету будуть продовжуватися зараз у Вінниці, - зазначив міністр освіти і науки Сергій Квіт. – Це надзвичайно важливо для історії університету. Донецький національний переїхав у Вінницю, це дуже успішне місто, воно добре звучить в контексті сучасної України і тих змін, які відбуваються і далі будуть відбуватися в нашій державі…».

Міністр розповів, що до Вінниці також планує переїхати Донецький фізико-технічний інститут (академічний заклад, у складі якого нема студентів, а лише науковці). А ще С. Квіт як викладач Києво-Могилянської академії сказав, що готовий стати і викладачем Донецького національного університету.

Міністр освіти готовий стати викладачем у Донецькому університеті, який відкрили сьогодні у Вінниці 

Як розповів ректор Донецького національного університету Роман Гринюк, з 900 викладачів ДонНУ до Вінниці вирішили переїхати 600, а з ними і близько 80 відсотків студентів.

Що стосується поселення евакуйованих студентів та викладачів, які продовжують прибувати до Вінниці, то ректор повідомив, що на нещодавній нараді в губернатора Вінниччини обговорили це питання з керівниками місцевих вузів, вже є кілька пропозицій, але приміщення потребують ремонту.

 Міністр освіти готовий стати викладачем у Донецькому університеті, який відкрили сьогодні у Вінниці - фото 2

За словами Р. Гринюка, перші 2 місяці навчання в ДонНУ триватиме в дистанційному режимі, і для цього вуз має необхідне обладнання та програмне забезпечення. А з наступного семестру університет здійснюватиме у Вінниці повноцінний навчальний процес в аудиторному режимі. Кошти для цього є, тому що, окрім допомоги держави та Вінницької області, ДонНу має і свій бюджет, який зможе використовувати на новому місці.

Міністр освіти готовий стати викладачем у Донецькому університеті, який відкрили сьогодні у Вінниці - фото 3 

 Міністр освіти готовий стати викладачем у Донецькому університеті, який відкрили сьогодні у Вінниці - фото 4

ВИННИЦА.info

 


0
0