22 листоп. 2010 15:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Культура
0

44

0

Мінкультури хоче відправити селян у кіно

Мінкультури хоче відправити селян у кіно

Мінкультури і туризму спільно з Національною кіностудією ім. О.Довженка розвиває проект, який передбачає відкриття більше 1500 цифрових кінотеатрів у селах і районних центрах України протягом наступних двох років


Мінкультури хоче відправити селян у кіно

Мінкультури і туризму спільно з Національною кіностудією ім. О.Довженка розвиває проект, який передбачає відкриття більше 1500 цифрових кінотеатрів у селах і районних центрах України протягом наступних двох років.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури і мистецтв України.

На даний момент вже відпрацьований механізм співпраці міністерства, кіностудії та сільських рад з питань відновлення роботи кінотеатрів та організації на їх базі центрів дозвілля.

У Мінкульті повідомляють, що за радянських часів в Україні налічувалося 25 тисяч кінотеатрів, з них майже 17 тисяч - у маленьких містах і селах. Сьогодні в Україні діє всього 180 кіноекранів.

У рамках проекту сільський кінотеатр через технічного оператора (Національну кіностудію ім. О.Довженка) зможе на договірних умовах отримати кінообладнання і підключити його до системи поширення цифрового контента.

Це можуть бути кінофільми, шоу, спортивні програми. Окрім того, кіностудія ім. О.Довженка забезпечить кінотеатри фільмами національного і європейського виробництва.

У Міністерстві відзначають, що сільські кінотеатри зможуть функціонувати як центри культурного дозвілля та розваг.

Дохід, отриманий кінотеатром, можна буде використати на придбання нового обладнання та відеопродукції.

Нагадаємо, першу цифрову кіноустановку в рамках проекту було відкрито в селі Білогородка Київської області 28 вересня 2010 року.

Минулого тижня, 18 листопада, цифровий кінотеатр було відкрито в місті Ківерці Волинської області.

 

"Дзеркало тижня"


0
0