28 квіт. 2020 11:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

86

0

Міська рада відповіла на петицію вінничанина щодо продажу кави на виніс та з доставкою

Міська рада відповіла на петицію вінничанина щодо продажу кави на виніс та з доставкою

На період карантину заборонено роботу закладів, які приймають відвідувачів


Міська рада відповіла на петицію вінничанина щодо продажу кави на виніс та з доставкою

28 квітня Вінницька міська рада відповіла на петицію вінничанина, де він просив дозволити у місті роботу кав’ярень за умови доставки напоїв. За словами автора петиції, кав’ярні працюють так само, як й інші заклади харчування, що здійснюють доставку додому.

В міській раді відповіли, що відповідно до постанови Кабміну, на період карантину заборонено роботу закладів, які приймають відвідувачів крім тих закладів, яким дозволено відповідно до приписів норм цієї постанови.

«Приписами норм ч. 4 ст. 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» визначено, що у рішенні про встановлення карантину зазначаються обставини, що призвели до цього, визначаються межі території карантину, затверджуються необхідні профілактичні, протиепідемічні та інші заходи, їх виконавці та терміни проведення, встановлюються тимчасові обмеження прав фізичних і юридичних осіб та додаткові обов'язки, що покладаються на них. Карантин встановлюється на період, необхідний для ліквідації епідемії чи спалаху особливо небезпечної інфекційної хвороби. На цей період можуть змінюватися режими роботи підприємств, установ, організацій, вноситися інші необхідні зміни щодо умов їх виробничої та іншої діяльності.

Таким чином вбачається, що Кабінет Міністрів України наділений повноваженнями щодо встановлення заборони діяльності суб’єктів господарювання на період дії карантину.

Підпунктом 8 п. 2 Постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами), заборонено до 24.04.2020 р. роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, крім суб’єктів господарювання, діяльність яких дозволена відповідно до приписів норм цієї постанови за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів», – йдеться у відповіді на петицію.

Повну відповідь міської ради можна глянути в додатку до рішення.

Вінниця.info