1 листоп. 2019 11:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

88

0

Міськрада виділила понад 7 мільйонів для погашення боргів обласного підприємства «Вінницяоблводоканал»

Міськрада виділила понад 7 мільйонів для погашення боргів обласного підприємства «Вінницяоблводоканал»

Депутати Вінницької міської ради підтримали два рішення, якими виділили 7,7 млн гривень щоб комунальне підприємство обласної ради «Вінницяоблводоканал» погасило борги перед енергопостачальними компаніями


Міськрада виділила понад 7 мільйонів для погашення боргів обласного підприємства «Вінницяоблводоканал»

1 листопада депутати Вінницької міської ради підтримали два рішення, якими виділили 7,7 млн гривень щоб комунальне підприємство обласної ради «Вінницяоблводоканал» погасило борги перед енергопостачальними компаніями. Також мерія чекає від облради погодження на передачу комунального підприємства у власність міста.

Про це повідомляє журналіст Вiнниця.info засідання міської ради.

Одним з рішень виділено 5,2 млн гривень на погашення боргу перед АТ «Вінницяобленерго».

«Питання досить актуальне для Вінниці. Минулого тижня знову виникла конфліктна ситуація між «Вінницяоблводоканал» і монополістом, обленерго, щодо можливості відключення «водоканалу» від постачання електроенергії. Разом з головою облдержадміністрації Скальським Владиславом Володимировичем я втрутився в ситуацію. Ми визначили алгоритм подальших дій. Тому в цьому рішенні (змінами до бюджету – ред.) передбачено спрямувати 5,225 млн гривень на КП «Вінницяміськтеплоенерго», щоб вони могли розрахуватись по зобов’язанням по договору відступлення права вимоги в різниці в тарифах. Це необхідно для того щоб Вінницяоблводоканал сплатив борги за електроенергію АТ «Вінницяобленерго»», - прокоментував рішення мер Вінниці Сергій Моргунов.

Другим рішенням виділено кошти в сумі 2,5 млн грн на погашення боргу перед ТОВ «ЕНЕРА Вінниця».

«В №29 рішенні по ТОВ ЕНЕРА приймаються пропозиції щодо направлення в обласний бюджет 2,5 млн грн для покриття касового розриву між взаємовідносинами Вінницяблводоканал і постачальником електроенергії ТОВ ЕНЕРА», - повідомив мер.

За словами Сергія Моргунова, доля водоканалу та розрахунків із заборгованостями залежить від рішень депутатів обласної ради, так як підприємство в комунальній власності територіальних громад області.

Міськрада виділила понад 7 мільйонів для погашення боргів обласного підприємства «Вінницяоблводоканал»

«На сьогодні важливо, щоб обласна рада прийняла два рішення. Щодо направлення цього ресурсу (2,5 млн грн – ред.)на покриття касового розриву. І друге рішення – реакція на наше звернення щодо передачі Вінницяоблводоканалу в комунальну власність міста Вінниці.

Я наголошую на тому, що для нас це важливе питання. Ми повинні прийняти у власність, провести інвентаризацію, аудит. Якщо є необхідність – прийняти відповідні кадрові рішення. Визначити стратегію даного комунального підприємства і вплинути на покращення якості надання послуг, якості питної води. Провести реконструкцію очисних споруд. Тут важливо щоб депутати обласної ради підтримали нас в цьому питанні», - говорить мер Вінниці.

Як повідомляла Вінниця.info, 23 жовтня «Вінницяобленерго» планувала розпочати відключення об’єктів «Вінницяоблводоканалу» від енергопостачання. Причина – борги, які має комунальне підприємство. «Вінницяобленерго» водоканал боргує понад 57 мільйонів гривень, ТОВ «Енера Вінниця» - ще 6,5 мільйонів гривень. Мер зазначив, що енергетики зробили заручниками 400 тисяч жителів Вінниці.

Вiнниця.info