29 трав. 2020 13:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

96

0

Міський голова пояснив, коли у Вінниці з’явиться евакуатор, щоб забирати автомобілі порушників

Міський голова пояснив, коли у Вінниці з’явиться евакуатор, щоб забирати автомобілі порушників

Сергій Моргунов пояснив, що через дію карантинних обмежень муніципальний евакуатор з’явиться не раніше грудня 2020 року, хоча тендер на його закупівлю вже провели.


Міський голова пояснив, коли у Вінниці з’явиться евакуатор, щоб забирати автомобілі порушників

Взимку у Вінниці почали працювати інспектори з паркування. Спочатку – робили попередження порушникам та роз’яснювали правила. У травні – почали штрафувати. Разом з тим, місто досі не має власного евакуатора, що дозволив би забирати транспортні засоби, які блокують рух.

29 травня під час брифінгу міський голова Сергій Моргунов пояснив, що через дію карантинних обмежень муніципальний евакуатор з’явиться не раніше грудня 2020 року, хоча тендер на його закупівлю вже провели.

«Ми провели відповідні тендерні процедури і очікували поставку евакуатора 30 квітня. Але, у зв’язку з коронавірусом, компанія, яка виграла цей тендер, не змогла поставити транспортний засіб. Тому що деякі комплектуючі, які виготовляються, наприклад, в Італії не можливо отримати. Підприємства призупинили свою роботу. Тому дана поставка буде не раніше грудня 2020 року.

У центральній частині міста служба з паркування створила 165 додаткових паркомісць. Ми далі працюємо над процесом облаштування або створення додаткових паркомісць по всьому місту», - пояснив посадовець.

Він також додав, що всі кошти, які надходять до бюджету за порушення правил паркування, будуть направлені на покращення інфраструктури для автомобілістів.

Нагадаємо, що 11 грудня у Вінниці почали працювати інспектори з паркування. Комунальне підприємство Вінницької міської ради «Архітектурно-будівельний сервіс» провело тендер на закупівлю евакуатора вартістю 3,4 млн.грн.

12 травня у Вінниці інспектори з паркування почали штрафувати водіїв-порушників. Період інформаційно-роз’яснювальної роботи в інспекторів завершився, тепер водії отримують «листи щастя» про накладення штрафу від 255 гривень до 510 гривень за неправильне паркування.

Вінниця.info