29 жовт. 2019 14:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

90

0

Міст через Дністер, аеропорт і «Курортополіс» - Вінниччина представили 3 проекти на інвестиційному форумі в Маріуполі

Міст через Дністер, аеропорт і «Курортополіс» - Вінниччина представили 3 проекти на інвестиційному форумі в Маріуполі

29 жовтня в Маріуполі відбувся Перший інвестиційний форум, на якому Вінниччина представила три проекти, презентуючи свій потенціал: Розвиток Міжнародного аеропорту «Вінниця», «Курортополіс Хмільник», «Будівництво мостового переходу через р.Дністер».


Міст через Дністер, аеропорт і «Курортополіс» - Вінниччина представили 3 проекти на інвестиційному форумі в Маріуполі

29 жовтня в Маріуполі відбувся Перший інвестиційний форум, на якому Вінниччина представила три проекти, презентуючи свій потенціал: розвиток Міжнародного аеропорту «Вінниця», «Курортополіс Хмільник», «Будівництво мостового переходу через р.Дністер».

«Вінниччина позиціонувала себе, як один із найбільш перспективних для економічного, промислового та туристичного розвитку регіонів України. Налагоджені партнерські відносини між владою, громадськістю та бізнесом, де створені умови для самореалізації жителів області, розширюються ділові зв’язки з бізнес-партнерами багатьох країн світу, забезпечують зростання обсягів інвестицій в перспективні сфери економіки області, розширюються напрямки їх вкладення», - про це повідомляє Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОДА.

Учасником форуму став президент Володимир Зеленський та представники Кабміну.

«Це перший форум подібного рівня на Сході України. Тут присутні ключові представники міжнародних організацій, керівники топових іноземних компаній, успішний малий та середні бізнес, провідні політики, міністри, представники місцевої влади з усієї України. Зараз країна стоїть на роздоріжжі, підводиться на ноги і рухається вперед, але ці кроки невпевнені та повільні, адже ми маємо один важкий тягар – це війна. Припинення війни та повернення усіх український територій – наше головне завдання. І це можливо зробити одним єдиним шляхом – дипломатичним, а для цього країна повинна мати сильну позицію і підтримку, бути державою, яку поважають та до якої дослухаються, бути процвітаючою незалежною та успішною. Адже мир в Україні – запорука безпеки і стабільності в Європі та у Світі», - сказав у вітальному слові Володимир Зеленський.

Під час форуму було підписано Меморандум в рамках якого кожен куточок України буде покрито мобільним зв’язком та мережею Інтернет.

В рамках проведення форуму, презентуючи свій інвестиційний потенціал, Вінниччина представила три масштабних проекти, що характеризують наш край як найбільш привабливий до залучення інвестицій.

- Проект «Розвиток Міжнародного аеропорту «Вінниця». Реалізація даного проекту має на меті реконструювати штучну злітно-посадкову смугу, перон, засоби посадки, світлосигнальну систему та радіонавігацію. Крім того, будівництво мультимодального вантажно-логістичного центру дасть змогу збільшити попит на експорт товарів та імпортних поставок електронної комерції, дозволить скоротити ланцюги поставок, оптимізувати товарні потоки, підвищити маневреність поставок, пришвидшити та оптимізувати надання митних, брокерських та інші необхідних видів послуг. Загальний обсяг капітальних вкладень на реалізацію даного проекту передбачає понад 135 млн дол.

- Проект «Курортополіс Хмільник». Основна мета проекту, це створення умов для стимулювання інвестиційної та інноваційної діяльності, спрямованої на збереження і ефективне використання природних лікувальних ресурсів курорту державного значення Хмільник, прискорення економічних реформ в лікувально-оздоровчій галузі та розвитку лікувального та оздоровчого туризму, створення центру радонотерапії Європейського значення.

Враховуючи наявну потужність об᾽ємів видобутку радонових вод та використовуючи існуючий потенціал санаторно-курортних закладів на території міста пропонується будівництво нового санаторно-курортного закладу в лісовій зоні, медичного центру надання діагностичних та консультативних послуг, а також розширення туристично-розважальної інфраструктури.

Період впровадження бізнес-проекту 12-48 місяців, а орієнтовна сума інвестицій загалом становить близько 100 млн дол.

- Проект «Будівництво мостового переходу через р.Дністер». Так як Вінницька область розташована в центрі України і на південно-заході, по річці Дністер, межує з Республікою Молдова, то реалізувавши будівництво мосту через річку Дністер між м. Ямпіль (Ямпільський район Вінницької області) та с.Косеуць (район Сорока Республіки Молдова) дозволить сформувати найкоротший шлях (скорочення шляху до 400 км.) з Прибалтики і Азії на Балкани, а також з центральних та східних областей України до країни Європи, поліпшить соціально-економічну ситуацію України і Республіки Молдова, а також забезпечить стабільність розвитку даного регіону.

Актуальність та необхідність даного проекту була підтримана Урядами Республіки Молдова та України. Строк реалізації інвестиційного проекту , у тому числі і за етапами, і строк введення в експлуатацію основних засобів складає 48 місяців.

За попередніми підрахунками, орієнтовна розрахункова вартість реалізації інвестиційного проекту 1 181 400 тис. грн / 48,4 млн дол.

Міст через Дністер, аеропорт і «Курортополіс» - Вінниччина представили 3 проекти на інвестиційному форумі в Маріуполі

Міст через Дністер, аеропорт і «Курортополіс» - Вінниччина представили 3 проекти на інвестиційному форумі в Маріуполі - фото 2

Міст через Дністер, аеропорт і «Курортополіс» - Вінниччина представили 3 проекти на інвестиційному форумі в Маріуполі - фото 3

Вінниця.info, фото - зі сторінки департаменту