10 берез. 2021 14:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

187

0

Міст через Дністер, який побудують між Україною і Молдовою на Вінниччині, буде протяжністю 362 метрів

Міст через Дністер, який побудують між Україною і Молдовою на Вінниччині, буде протяжністю 362 метрів

Також передбачено будівництво підходів до автомобільної дороги Т-02-02 Могилів-Подільський, Ямпіль, Крижопіль, Бершадь – Умань, протяжністю 1,6 км


Міст через Дністер, який побудують між Україною і Молдовою на Вінниччині, буде протяжністю 362 метрів

У Могилів-Подільському провели першу міжнародну зустріч-консультацію із молдовською стороною, під час якої обговорили реалізацію одного із найбільш масштабних проєктів у Вінницькій області на 2021 рік - новий міст через Дністер в районі населених пунктів Ямпіль (Україна) - Косеуць (Молдова). Протяжність мосту буде 362 метри.

Про це повідомив голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов.

Також передбачено будівництво підходів до автомобільної дороги Т-02-02 Могилів-Подільський, Ямпіль, Крижопіль, Бершадь – Умань, протяжністю 1,6 км та дороги Кишинів – Сороки на території Республіки Молдова, протяжністю 5 км.

«Йдеться і про скорочення сполучення Бухарест (Румунія) - Таллінн (Естонія) на 530 км(!), якщо його спрямувати через Молдову, Україну, Білорусь, Литву та Латвію через мостове сполучення «Ямпіль - Косеуць».

Один з проєктів стосується розвитку дорожньої інфраструктури на трасі "Кишинів - Сорока - Ямпіль - Київ".

Він дозволить створити найшвидший маршрут із центрального регіону України в країни Центральної і Південно-Східної Європи.

Президент України Володимир Зеленський назвав цей задум «амбіційною ідеєю».

Це все реально: підвищення безпеки користування дорогами, зменшення негативного впливу дорожньо-транспортного комплексу на навколишнє середовище та покращення міжнародного іміджу.

І головне - сприятиме формуванню найкоротшого шляху (економія 400 км) від центральних та східних областей України до країн Європи та Азії.

Для Вінниччини - це соціально-економічний розвиток», - зазначено в дописі Сергія Борзова.


Міст через Дністер, який побудують між Україною і Молдовою на Вінниччині, буде протяжністю 362 метрів

Міст через Дністер, який побудують між Україною і Молдовою на Вінниччині, буде протяжністю 362 метрів  - фото 2

Міст через Дністер, який побудують між Україною і Молдовою на Вінниччині, буде протяжністю 362 метрів  - фото 3

Нагадаємо, в рамках реалізації проекту заплановано:

  • будівництво мостового переходу через р. Дністер та підходу до нього протяжністю 1,6 км з української сторони
  • оновлення 137,5 км маршруту Київ — Кишинів на окремих ділянках доріг М-21 Виступовичі — Житомир — Могилів-Подільський та Р-08 Немирів — Ямпіль.

Редакція Вінниця.info повідомляла, що в Ямполі 26 січня голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов разом з посадовцями обласної та місцевої влади, митниками і прикордонниками провели робочу зустріч щодо будівництва мосту «Ямпіль-Косеуць» через річку Дністер. Сергій Борзов увійшов до складу робочої групи з будівництва мосту.

12 січня 2021 року Президент України Володимир Зеленський і Президент Республіки Молдова Майя Санду підписали Меморандум щодо розвитку транспортно-транзитного потенціалу України та Республіки Молдова. Передбачено створення автомобільного транспортного коридору, який поєднає Київ і Кишинів.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото та відео з сторінки Сергія Борзова