20 лип. 2019 14:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Культура
0

116

0

«Міст дружби»: вінничани реалізують фотопроект з Грузією

«Міст дружби»: вінничани реалізують фотопроект з Грузією

Буде створено серію фотографій відомих українців у грузинських вбраннях та подарують світлини громадським діячам із Грузії


«Міст дружби»: вінничани реалізують фотопроект з Грузією

19 липня у Вінниці презентували Міжнародний фотопроект вінницького фотографа Костянтина Ревуцького «Міст Дружби» із Грузією. Буде створено серію фотографій відомих українців у грузинських вбраннях та подарують світлини громадським діячам із Грузії.

Про це йдеться на сайті Вінницької ОДА.

«Міст Дружби» – унікальний культурний дебют міжнародної співпраці талановитих і молодих, ідейних і натхненних, відомих, активних і свідомих митців креативної галузі. Його мета - створення інноваційного культурного проекту на платформі міжнародної співпраці задля вираження культурного та історичного потенціалу України, а також формування конкурентоспроможного продукту, що сприятиме розвитку креативної галузі.

«Ми робимо серію фотографій відомих українців в грузинських вбраннях, які сприяли становленню української культури, а також популяризують її за межі України, а потім даруємо їх відомим культурним та громадським діячам із Грузії. По закінченню проекту ми привеземо серію фотографій самого Тбілісі, відомих грузинів та зробимо виставку», – каже Костянтин Ревуцький.

Крім цього, втілення фотопроекту має на меті створення позитивного іміджу України на міжнародній культурній арені, а також сприяння обміну знаннями і досвідом, ідеями дружніх народів у галузі культури та мистецтв, відкриття нових мистецьких практик та імен.

Організатори проекту прагнуть об’єднати неповторну українську самобутність та колорит інших народів у єдиний культурний простір, показати національні надбання та культурне розмаїття України та інших країн.

«Міст дружби»: вінничани реалізують фотопроект з Грузією

«Міст дружби – це символічно. Ми знаємо, як багато сьогодні проблем є в Грузії. Ми знаємо, що у нас в країні йде війна. А ще ми знаємо, як наші грузинські партнери нас підтримують та всім серцем вболівають за те, щоб в Україні був мир. Сьогодні це не лише фотопроект – це посил миру від нас до них, а від них до нас», – підкреслила депутатка обласної Ради та співорганізаторка проекту Людмила Станіславенко.

Голова ради національно-культурних товариств Вінницької області та голова грузинської діаспори Вінниччини Нарсіа Мерабі наголосив, що не лише багато грузинів переїздить до України, а й чимало українців їдуть до Грузії. Наразі в Тбілісі діє Український дім культури. І зараз представники української діаспори в Грузії готові до підписання договору про співпрацю.

Також він додає, що чимало відомих у Грузії людей – чемпіони світу та Європи з боротьби, – живуть в Україні та на Вінниччині зокрема, і вони із задоволенням стануть учасниками проекту.

«У країнах ЄС нараховується 299 українських організацій, до 200 з них Рада надіслала листи-запрошення до співпраці. Протягом 2016-2017-х років Рада проводить активну роботу щодо пошуку закордонних партнерів у налагоджені відносин. Зокрема, ГО «Рада національних товариств Вінниччини» підписала угоди про співпрацю з організаціями Латвії, Білорусі, Німеччини, Грузії, Ізраїлю, Італії, Іспанії, Кіпру, а також налагоджена співпраця із Румунією та трьома містами Туреччини» - розповів про співпрацю організації з іноземними партнерами начальник управління у справах національностей та релігії облдержадміністрації Ігор Салецький.

«Міст дружби»: вінничани реалізують фотопроект з Грузією  - фото 2

«Міст дружби»: вінничани реалізують фотопроект з Грузією  - фото 3

Вінниця.info, фото зі сторінки Вінницької ОДА та Костянтина Ревуцького