12 трав. 2021 17:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

53

0

Міст в Немирові планують відремонтувати до кінця вересня

Міст в Немирові планують відремонтувати до кінця вересня

До кінця вересня поточного року, в рамках «Великого будівництва», планують відремонтувати міст на автомобільній дорозі поблизу Немирова


Міст в Немирові планують відремонтувати до кінця вересня

У 2021 році програма Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» продовжується на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення у Вінницькій області. Пріоритетом голови Вінницької облдержадміністрації Сергія Борзова та ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» є створення безпечної, надійної та комфортної дорожньої інфраструктури для мешканців громад на Вінниччині. Стратегічним об'єктом на території Немирівської ОТГ є міст у Немирові на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення С-02-14-52 /Стрий-Тернопiль-Кропивницький-Знам'янка/ - Немирів, км 2+247. Відремонтувати міст планують до 30 вересня цього року.

Про це повідомляє Вінницька облдержадміністрація.

У минулому році, в процесі виконання обстеження відповідною комісією (до складу якої входили iнженери Підприємства) для вибору пріоритетних об'єктів, виявлено, що штучна споруда знаходиться в обмежено працездатному стані. Виявлені суттєві дефекти та пошкодження, що значно знижують несучу здатність, вантажопідйомність та довговічність споруди.

Сьогодні, в рамках підготовчих робіт будівельниками-мостовиками виконується організація дорожнього руху iз установкою дорожніх знаків, схеми об'їзду, світлофорiв, огородження місця проведення робіт. Крім того, забезпечується постійний водовідвід надлишкової води із утриманням вказаного рівня води протягом всього будівництва.

Проектом передбачається виконання робіт у чотири етапи.

На першому етапі проведуть роботи по демонтажу на пішохідному містку по осi «А»: перенесення електричних та слабострумких кабелів, перильного огородження, демонтаж існуючих залізобетонних плит, металевих балок містка. Демонтаж на мостовій спорудi: розбирання бар'єрного та перильного огородження, фрезерування асфальтобетонних шарів, розбирання ухилоутворюючих шарів, прогонових конструкцій.

По завершенню проведуть демонтаж тротуарних плит на пiдходах по осі «Б» та земляні роботи на підходах для влаштування монолітних шафових стінок.

Варто відмітити, що у 2019-2020 роках на замовлення Підприємства відремонтовано 1,690 км автомобільної дороги загального користування місцевого значення С-02-14-52 (Стрий-Немирів-Кропивницький-Знам'янка) Немирів на км 1+000 - 2+690, на якій знаходиться вказаний міст поруч з яким на березі річки стоïть одна з візитівок Немирова - паровий млин-електростанція (одна з перших електростанцій в Украïнi має форми модернізованого центральноєвропейського бароко).

У результаті проведення поточного середнього та капітального ремонтів дороги та штучної споруди, територіальна громада матиме чудове підґрунтя для розвитку туризму, підвищення туристичної привабливості і розвитку туристичної інфраструктури, що в подальшому підштовхне до соціально економічного розвитку громади, забезпечить зростання надходжень до бюджетів усіх рівнів.

Нагадаємо, ремонт мосту почали в квітні. На час проведення робіт рух через міст перекритий. Схема об’їзду ТУТ.

Міст в Немирові планують відремонтувати до кінця вересня

Міст в Немирові планують відремонтувати до кінця вересня - фото 2

Міст в Немирові планують відремонтувати до кінця вересня - фото 3

Міст в Немирові планують відремонтувати до кінця вересня - фото 4

Міст в Немирові планують відремонтувати до кінця вересня - фото 5

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info