20 жовт. 2015 11:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

70

0

Митрополит Онуфрій освятив храм на Вінниччині, який будували 15 років

Митрополит Онуфрій освятив храм на Вінниччині, який будували 15 років

 На Вінниччині відкрили храм


Митрополит Онуфрій освятив храм на Вінниччині, який будували 15 років

 18 жовтня у смт Тростянець відкрили храм Святого Апостола Андрія Первозданного. Божественну літургію та чин великого освячення звершив Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Про це інформує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

По закінченню богослужіння, голова ОДА Валерій Коровій висловив щиру подяку Митрополиту Онуфрію за невтомні молитви та батьківську опіку церкви, відзначивши важливу місію духовної підтримки, особливо у складні часи для держави.

«Ми сьогодні є свідками і учасниками історичної події. Храми будуються не для прикраси місцевості, це живий організм, де є присутність Божа, де відроджується душа, і найцінніші християнські цінності – Віра, Надія і Любов. Маємо надію, цей храм збудований з любов’ю до людей, дасть змогу у його стінах віками звершувати молитву, сприяти відродженню духовності нашого краю», - зазначив він.

В пам’ять про важливий день Валерій Коровій передав прихожанам храму пам’ятний подарунок - Святе Євангеліє.

«Його святі слова сіятимуться в людських душах і даватимуть щедрі плоди - народження нового покоління, вірного Богу і нашій рідній Україні»,- наголосив Валерій Коровій.

Варто відзначити, будівництво храму Святого Апостола Андрія Первозванного тривало понад 15 років та повністю завершене в поточному році, завдячуючи благодійникам, яких Блаженніший владика нагородив відзнаками Української Православної Церкви. Зокрема, орденами святого великомученика Георгія Побідоносця та орденом преподобної Анастасії Київської.

Митрополит Онуфрій освятив храм на Вінниччині, який будували 15 років

Митрополит Онуфрій освятив храм на Вінниччині, який будували 15 років - фото 2

Митрополит Онуфрій освятив храм на Вінниччині, який будували 15 років - фото 3

ВИННИЦА.info