17 лют. 2023 11:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Новини компаній
0

342

0

MK Foundation передав сучасній автомобіль швидкої допомоги центру екстреної медицини в Херсоні

MK Foundation передав сучасній автомобіль швидкої допомоги центру екстреної медицини в Херсоні

Автівка є сертифікованим в Україні спецтранспортом і містить усе необхідне для надання невідкладної швидкої допомоги постраждалим


Приватний благодійний фонд MK Foundation за сприяння Фундації Олени Зеленської передав Обласному територіальному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Херсонської області нову карету швидкої допомоги на базі Volkswagen Crafter, обладнану усім необхідним устаткуванням.

MK Foundation передав сучасній автомобіль швидкої допомоги центру екстреної медицини в Херсоні

Про це йдеться у повідомленні фонду на офіційному сайті.

Автівка є сертифікованим в Україні спецтранспортом і містить усе необхідне для надання невідкладної швидкої допомоги постраждалим, зокрема декілька типів нош, дефібрилятор-монітор, інфузійний пристрій поршневого типу, електрокардіограф, апарат штучної вентиляції легень та інше спеціалізоване медичне обладнання, яке необхідне медикам для швидкого реагування і надання допомоги.

Як повідомила Інеса Чамлай, заступник директора центру-отримувача карети "швидкої допомоги", в перший же день завдяки авто бригаді медичних працівників вдалося евакуювати пораненого пацієнта з правобережного району в 100 км відстані від недавно деокупованного Херсону.

"Оснащення автомобіля швидкої допомоги дозволяє проводити лікувальні, реанімаційні та діагностичні заходи під час транспортування пацієнта в лікарню. Комфортабельний автомобіль рухається “м’яко” та легко. Це не лише зручно, а насамперед безпечно для пацієнтів та персоналу. Сучасні ноші пристосовані до того, аби під час транспортування пацієнта до нього можна було приєднати всю необхідну апаратуру, в т.ч. апарат ШВЛ або кисневий балон, що вкрай необхідно під час доставки пацієнта з автомобіля безпосередньо до реанімаційної палати. Салон автомобіля вирізняється зручним доступом до пацієнта з усіх боків, якісним обігрівом та освітленням", - зазначила вона.

Фонд не тільки повністю укомплектував "швидку" та підготував до роботи в зимових умовай, але й взяв на себе реєстрацію транспорту, що суттєво спростило постанову його на облік на місці.

Це вже восьма карета "швидкої", яку MK Foundation підготував та передав на запит українських медиків, але перша в рамках співпраці з Фундацією Олени Зеленської. Раніше фонд вже передавав "швидкі" лікарям у Миколаєві, Запорізькій, Донецькій, Луганській та Одеській областях.

Окрім медичного транспорту фонд також системно постачає автівки на передову, генератори на деокуповані території, а також інший спецтранспорт, зокрема пожежні машини.

Джерело: Портал новин DELO.ua