23 груд. 2020 16:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

106

0

МХП за реалізацію програми у Ладижині щодо відновлення ґрунтів отримав нагороду «ЕКОтрансформація»

МХП за реалізацію програми у Ладижині щодо відновлення ґрунтів отримав нагороду «ЕКОтрансформація»

Українські лідери «ЕКОтрансформації» презентували десять найцікавіших кейсів і досягнень в екологізації виробництв у 2020 році


МХП за реалізацію програми у Ладижині щодо відновлення ґрунтів отримав нагороду «ЕКОтрансформація»

Українські лідери «ЕКОтрансформації» 16 грудня у прес-центрі УНІАН презентували десять найцікавіших кейсів і досягнень в екологізації виробництв у 2020 році, які допомогли знизити негативний вплив на навколишнє середовище. Серед лауреатів і програми МХП «Відновлення родючості українських грунтів за допомогою органічних добрив», що реалізується у Ладижині Вінницькій області.

Зазначимо, що нагороди «ЕКОтрансформація» вручаються тим, хто впроваджував найкращі технології для зниження негативного впливу на навколишнє середовище. На брифінгу в УНІАН засновник проєкту «ЕКОтрансформація», президент Професійної асоціації екологів України Людмила Циганок зазначила, що «ЕКОтрансформація» – це процес, а не результат, про що дуже важливо пам'ятати.

«Сучасні компанії, які цінують своє ім'я і поділяють цінності прогресивного світу, неможливо уявити поза світового тренду на екологізацію. Звичайно, усвідомлення важливості екологічної складової у збалансованому розвитку бізнесу в Україні настало набагато пізніше, ніж у західних партнерів. Однак це аж ніяк не принижує досягнення вітчизняного бізнесу на шляху до осучаснення та гідного конкурування зі світовими лідерами», – наголосила Циганок.

Заступник міністра охорони навколишнього середовища і природних ресурсів Руслан Стрілець акцентував увагу на необхідності об'єднання зусиль стейкхолдерів і прискоренні процесу екотрансформації всіх напрямків і галузей. А тимчасовий виконувач обов'язків голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Костянтин Гура зазначив, що Україна йде шляхом екотрансформації, і вже готується до європейського «зеленого курсу».

«Для нас це як виклики, так і можливості, разом з ЄС будувати енергоефективну, чисту і конкурентоспроможну економіку. Усвідомлюючи такі амбітні цілі, Держенергоефективності трансформовано на орган, який відповідає за крос-секторальне підвищення енергоефективності. І вже підготовлено цілу низку ініціатив та інструментів», – сказав Гура.

Керівник відділу екоінновацій агрохолдингу МХП Дмитро Мельник повідомив про впровадження цього року на підприємствах програми «Відновлення родючості українських грунтів за допомогою органічних добрив» на базі біогазового комплексу «Біогаз Ладижин» у Вінницькій області.

Крім того, за словами Мельника, біогазові комплекси МХП виробляють органічні добрива в твердій і рідкій формах, які завдяки своїм властивостям можуть відновлювати родючість грунтів, що веде до збільшення врожайності.

Досвід нинішнього року довів ефективність проєкту, тому організатори оголосили про старт «ЕКОтрансформації 2021» вже в лютому наступного року.

Зауважимо, що нагороди «ЕКОтрансформація» вручаються тим, хто протягом року впроваджував найкращі технології для зниження негативного впливу на навколишнє середовище та сприяв тому, щоб міста і селища стали більш екологічними і безпечними. Організатори відзначили десять найкращіх програм, зокрема створення комплексу «Біогаз Ладижин», який є унікальним для України.

МХП за реалізацію програми у Ладижині щодо відновлення ґрунтів отримав нагороду «ЕКОтрансформація»

МХП за реалізацію програми у Ладижині щодо відновлення ґрунтів отримав нагороду «ЕКОтрансформація» - фото 2