22 листоп. 2016 13:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Економіка
0

99

0

Молдаванам заборонили купувати вінницькі ковбаси

Молдаванам заборонили купувати вінницькі ковбаси

 Кажуть, що заборона на м’ясну продукцію пішла через спалах африканської чуми у Кирнасівці


Молдаванам заборонили купувати вінницькі ковбаси

 У південній частині Вінниччини помітили різкий спад на закупівлю м'ясної продукції. Ще місяць тому жителі сусідньої держави постійно з’їжджалися в Ямпільський та Могилів-Подільські райони за ковбасами. Тепер перестали.

Про це Вінниця.info розповідають жителі прикордонних з Молдовою міст та сіл.

«До нашої Великої Кісниці з Молдови приходить паром двічі на тиждень. Щоразу до нас їхали до півсотні людей. Скуповували кожен по 4-5 палок ковбаси. Бо наші ковбаси набагато смачніші за їхні. Тепер, жодної не беруть. Люди кажуть, що їм заборонили завозити з України м'ясо. Бо у наших свиней виявили епідемію африканської чуми. Тої чуми не було і не має, а от ковбасу сусіди більше не купують. Через це, не приїздять і продавці. Якщо їх раніше було повно, то тепер пусто. Наші селяни тепер перейшли на домашню птицю, яку самі виростили. Бо немає асортименту, та й люди не мають грошей. Чуми у нас не бояться. Думаю, під Новорічні свята, торгівля знову відновлять у повноцінних масштабах», - розповів голова села Велика Кісниця Микола Ганзюк.

Митники Вінниччини інформацію про заборону вивезення м’ясної продукції з України в Молдову підтвердили.

«Це триває вже більше місяця. Нам документів ніяких не надавали про мораторій. Молдавські колеги, напевно, інформують лише своїх жителів. І мають на це відповідні папери. А те, що прямо на митниці у нас викидали у смітник ковбасу, то такі факти дійсно були», - розповів працівник міжнародного пункту пропуску «Могилів-Подільський-Отач», назвався Ігорем, прізвища не повідомив.

Заборону на вивіз з країни в Молдову м’ясної продукції пов’язують із спалахом африканської чуми, який був зареєстрований 25 серпня у ФОП Подоляк А.В. у селищі Кирнасівка Тульчинського району Вінницької області. Наприкінці серпня там загинуло 152 свині на фермі було знищено ще понад 350 голів.

Вінниця.info