12 жовт. 2020 09:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

180

0

МОН рекомендує відправити школярів на двотижневі канікули, а студентів – на дистанційне навчання

МОН рекомендує відправити школярів на двотижневі канікули, а студентів – на дистанційне навчання

Пов’язано це зі стрімким розповсюдженням коронавірусу


МОН рекомендує відправити школярів на двотижневі канікули, а студентів – на дистанційне навчання

В Міністерстві освіти та науки України рекомендують встановити канікули в школах з 15 по 30 жовтня. Студентів переведуть на дистанційне навчання з 15 жовтня по 15 листопада. Пов’язано це зі стрімким розповсюдженням коронавірусу.

Про це повідомив т.в.о. міністра освіти та науки Сергій Шкарлет у Telegram-каналі.

Так, за словами Шкарлета, 12 жовтня буде підготовлено та надіслано рекомендаційний лист до всіх закладів загальної середньої освіти (незалежно від кольору карантинної території) щодо встановлення канікул з 15 до 30 жовтня включно.

Закладам професійної освіти, фахової передвищої та вищої освіти (незалежно від кольору карантинної території) рекомендуватимемо перейти на дистанційну форму навчання на період з 15 жовтня до 15 листопада з обов’язковим виїздом усіх студентів із гуртожитків. Кошти за проживання в гуртожитках студентам повернуть.

«Разом із моїм колегою, Міністром охорони здоров’я Максимом Степановим, будемо подавати таку ж пропозицію від МОН та МОЗ на розгляд комісії з ТЕБ та НС з рекомендацією підготувати відповідне розпорядження й ухвалити його на засіданні Уряду вже 13 жовтня.

Хочу зазначити, що заклади дошкільної освіти працюватимуть у звичайному режимі з урахуванням усіх рекомендацій МОЗ та Головного державного санітарного лікаря», – додав Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, за новим поділом регіонів на карантинні зони, з 12 жовтня Вінниця, Вінницький та Немирівський райони – у «помаранчевій» зоні. У Жмеринці, Козятині, Ладижині, Могилеві-Подільському, Хмільнику та ще у 13 районах області – «жовта» зона.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі - https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info