20 лип. 2020 15:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

159

0

МОН розглядає три сценарії початку нового навчального року в умовах пандемії

МОН розглядає три сценарії початку нового навчального року в умовах пандемії

Все залежатиме від епідситуації в конкретному регіоні


МОН розглядає три сценарії початку нового навчального року в умовах пандемії

У зв’язку з пандемією коронавірусу та запровадженим карантином, новий навчальний рік може початися у «змішаній формі». Зараз в МОН розглядають три сценарії, за яким розпочнеться навчальний рік. Все залежатиме від епідситуації в конкретному регіоні.

Про це йдеться на сайті Міністерства освіти і науки України.

«Навчальний рік для більшості учнів розпочнеться традиційно: діти підуть у школу 1 вересня. Спільно з МОЗ ми здійснюємо моніторинг епідеміологічної ситуації у кожному регіоні та розробляємо можливі сценарії. Найближчим часом будуть впроваджені відповідні алгоритми, про що МОН надасть докладні роз'яснення. Також не виключено, що навчальний процес може відбуватись у змішаній формі», – зазначив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Навчальний рік в Україні розпочнеться відповідно до одного з трьох сценаріїв. Рішення щодо обрання сценарію, за яким буде відбуватись навчання, визначатимуть регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, залежно від особливостей епідеміологічної ситуації в конкретному регіоні:

варіант перший – низький рівень захворюваності, відвідування закладів освіти дозволено у звичайному режимі;

варіант другий – високий рівень захворюваності, освітній процес забезпечується дистанційно;

варіант третій (найбільш імовірний) – середній рівень захворюваності, освітній процес забезпечується як дистанційно, так і в закладах освіти з дотриманням правил дистанціювання та гігієни.

Раніше Міністерство охорони здоров’я почало розробляти правила навчання у школах з 1 вересня в умовах карантину. Обов’язковим буде вимірювання температури як учнів, так і працівників шкіл – при 37,2 і більше – заклад відвідувати не можна.

Вінниця.info