25 черв. 2014 11:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Місто
0

164

0

Моргунов обговорив з молоддю плани на розвиток Вінниці

Моргунов обговорив з молоддю плани на розвиток Вінниці

Представники Молодіжної ради міста розповідали, які проекти вони вже реалізували та планують реалізувати у Вінниці, а також ставили запитання, що найбільше їх турбують


Моргунов обговорив з молоддю плани на розвиток Вінниці


24 червня в.о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов зустрівся з представниками Молодіжної ради міста. Юнаки та дівчата розповідали, які проекти вони вже реалізували у місті, а які планують втілити в життя найближчим часом. Також молоді люди задавали Сергію Моргунову запитання, що їх найбільше турбують. Діалог тривав майже півтори години, повідомляє департамент у справах ЗМІ Вінницької міськради.

З вересня минулого року у Вінниці працює новий склад Молодіжної ради міста. До цієї структури входять студенти з кожного навчального закладу Вінниці, у якому є денна форма навчання, а це – 34 заклади.

«За цей період ми провели чимало заходів. Найпершим з них був проект «Якби я був міським головою», потім ми долучилися до параду дідів Морозів, конкурсу «Студенти мають таланти». Коли у Вінниці був Майдан, ми всі були там. Крім того, як хлопці, так і дівчата, долучалися до патрулювання міста. Також ми активно пропагуємо здоровий спосіб життя. Вже провели Чемпіонат міста з віджимання серед хлопців, Забіг у повзунках, Чемпіонат міста з присідання серед дівчат. А до Дня молоді, 29 червня, плануємо провести змагання з петанку для дівчат на шпильках на набережній Рошен», – каже голова молодіжної ради Дмитро Мира.

Також Дмитро Мира розповів про проект «Відкрита влада», у рамках якого представники Молодіжної ради міста протягом двох місяців відвідували засідання депутатських комісій, були присутніми на сесії міської ради. Крім того, юнакам та дівчатам розповіли про роботу відділів та департаментів міської ради та провели екскурсії у відділі оперативного реагування «Цілодобова варта» та на території трамвайного депо. Також у рамках цього проекту десять студентів протягом літа стажуватимуться у міській раді.

В.о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов зазначив, що особливу увагу молоді Вінниці приділяв, будучи міським головою, Володимир Гройсман. «Нині Володимир Борисович займає посаду віце-прем’єр міністра України, але політика міської влади у цьому питанні не змінилася. Вінниця розвивається як перспективне, європейське місто, що неможливо без залучення до цього процесу молодіжної спільноти міста. Тому ефективна співпраця з Молодіжною радою міста та молоддю Вінниці для нас дуже важлива», – каже Сергій Моргунов.

Молоді люди ставили різноманітні запитання Сергію Моргунову. Зокрема, цікавилися тим, які площі планується реконструювати у місті найближчим часом. «Ситуація в країні дещо змінила наші плани. Але цьогоріч, 24 серпня ми відкриємо повністю реконструйовану площу Тараса Шевченка, яка стане майданчиком національно-патріотичного та культурного спрямування. Паралельно ми наразі працюємо над проектуванням скверу Ліверпуль, що поблизу Макдональдса, де раніше було кафе «Криниченька». Плануємо, що роботи по цьому об’єкту розпочнуться в наступному році. Також у 2015-му плануємо працювати над першою чергою бульвару Космонавтів, від літака до вулиці Василя Порика. Крім того, у мене є мрія зробити так, щоб річка Південний Буг «запрацювала» з точки зору відпочинку. Мрія досить амбітна, але її можна реалізувати, і ми працюватимемо у цьому напрямку. Адже у таких європейських містах як Париж, Амстердам, Лондон річки «працюють», на них є місця відпочинку та навіть річний трамвай», – розповів Сергій Моргунов.

Цікавилася молодь й розвитком інфраструктури для громадського транспорту.

«Нині ми працюємо над тим, щоб закільцювати вулицю Келецьку та Барське шосе. Наразі по Барському шосе прокладається трамвайна колія. Сподіваємося, що у вересні у тестовому режимі вже запустимо там трамваї, а вже до кінця року вони їздитимуть там повноцінно. Також є ще ряд планів щодо розвитку транспортної системи міста. Цьогоріч Вінниця купує 30 автобусів, і в майбутніх планах – додати нові автобусні маршрути там, де не їздять тролейбуси, наприклад, на Старому місті. Можливо, продовжити автобусні маршрути не лише в межах міста, а й до найближчих сіл, таких, як Шкуринці, Агрономічне тощо», – каже Сергій Моргунов.

Наприкінці зустрічі, Сергій Моргунов зазначив, що те, яким буде наше місто, залежить від самих вінничан. «Ми ж хочемо, щоб у нашому домі був порядок, а Вінниця – це також наш дім, лише у ширшому відношенні», – каже Сергій Моргунов. Моргунов обговорив з молоддю плани на розвиток ВінниціМоргунов обговорив з молоддю плани на розвиток Вінниці - фото 2

ВИННИЦА.info



0
0