12 берез. 2015 17:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

70

0

Моргунов пообіцяв поводити журналістів по підвалах

Моргунов пообіцяв поводити журналістів по підвалах

 Сергій Моргунов особисто перевірить підвали багатоповерхівок 


Моргунов пообіцяв поводити журналістів по підвалах

 В зв’язку із подіями на Сході пристосування підвалів висоток як укриттів в разі виникнення надзвичайних ситуацій стало як ніколи актуальним. Сьогодні, 12 березня, під час відвідування двох амбулаторій сімейної медицини, розташованих у житловому будинку, в.о. міського голови Сергій Моргунов вирішив перевірити, в якому стані підвальне приміщення, захисна споруда №1, яка знаходиться в багатоповерхівці по вулиці Смірнова.

За даними департаменту житлового господарства близько 80 % підвалів на сьогодні придатні до використання як укриття для мешканців висоток.

«Із сховищами сьогодні є певні проблеми, бо вони усі відомчі, тому їх моніторингом і обстеженням сьогодні займається Міністерство оборони і відповідні структури. В підпорядкування міської ради сховищ як таких немає, я маю на увазі комунальної власності. Тому наше завдання, як міської влади, забезпечити можливість та зорієнтувати людей в разі надзвичайної ситуації використовувати як укриття підвал будинку. Комунальні служби займаються очищенням і пристосуванням підвальних приміщень під такі потреби. Там, де є об’єднання співвласників – цим займаються мешканці ОСББ. Житлово-експлуатаційні підприємства їм допомагають: надають людей та транспорт. Саме головне, що це спільна робота, бо об’єм роботи достатньо великий. До того ж часто виникає ситуація, що коли тільки почистили підвал, проходить тиждень-другий, і ті ж самі мешканці будинку знову захаращують свої підвали,і фактично та робота, яка була проведена, зводиться нанівець», - розповів виконуючий обов’язки мера Вінниці Сергій Моргунов.

З метою інформування мешканців усі підвали в житлових будинках було інвентаризовано та пронумеровано. На дошках оголошень при вході в будинках розклеєно пам’ятки про порядок оповіщення та укриття.

Сергій Моргунов запропонував журналістам наступного разу під час об’їзду провести спільно із ним невелику ревізію підвалів на предмет їх готовності до використання в якості укриттів.

Довідка

У Вінниці 2003 багатоквартирні житлові будинки. З яких: 329 ОСББ, 13 відомчих, 1661 комунальної власності (2052 підвальних приміщення). 

Моргунов пообіцяв поводити журналістів по підвалах 

Моргунов пообіцяв поводити журналістів по підвалах - фото 2

Моргунов пообіцяв поводити журналістів по підвалах - фото 3

Моргунов пообіцяв поводити журналістів по підвалах - фото 4 

Моргунов пообіцяв поводити журналістів по підвалах - фото 5

Моргунов пообіцяв поводити журналістів по підвалах - фото 6

Моргунов пообіцяв поводити журналістів по підвалах - фото 7

Моргунов пообіцяв поводити журналістів по підвалах - фото 8

Моргунов пообіцяв поводити журналістів по підвалах - фото 9

Моргунов пообіцяв поводити журналістів по підвалах - фото 10

Моргунов пообіцяв поводити журналістів по підвалах - фото 11 

Моргунов пообіцяв поводити журналістів по підвалах - фото 12

Моргунов пообіцяв поводити журналістів по підвалах - фото 13

Моргунов пообіцяв поводити журналістів по підвалах - фото 14

 ВИННИЦА.info