13 груд. 2022 11:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Місто
0

138

0

Моргунов «насварився» на керівників управляючих компаній за неприбрані підвали у вінницьких багатоповерхівках

Моргунов «насварився» на керівників управляючих компаній за неприбрані підвали у вінницьких багатоповерхівках

Міський голова підписав розпорядження «Про попередження керівників управляючих компаній»


Моргунов «насварився» на керівників управляючих компаній за неприбрані підвали у вінницьких багатоповерхівках

Вінницький міський голова підписав розпорядження «Про попередження керівників управляючих компаній» щодо належного контролю виконання заходів щодо утримання підвальних приміщень житлових будинків в належному технічному та санітарному стані.

Документ від 1 грудня опубліковано на сайті Вінницької міської ради.

«За підсумками вибіркової перевірки підвальних приміщень житлових будинків, що визначені для використання мешканцями будинків в якості укриття, яка проводилась відділом контролю апарату міської ради та її виконавчого комітету в період з 15 по 17 листопада 2022 року встановлено, що ряд керівників управляючих компаній міста, зокрема керівники МКП «УК «Замостя», МКП «УК «Київська», МКП «УК «Житло Гарант», ТОВ «ЖЕО», ПП «Бокуд» не здійснюють належного контролю виконання заходів щодо утримання підвальних приміщень житлових будинків в належному технічному та санітарному стані.

Не зважаючи на неодноразові рекомендації та попередження всіх керівників управляючих компаній міста про персональну відповідальність за утримання підвальних приміщень будинків в належному технічному та санітарному стані, працівники зазначених підприємств виконали дані завдання неякісно та в неповному обсязі.

За неякісне виконання даного доручення та з метою недопущення подальших порушень зазначеного характеру, відповідно до частини 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

1. Попередити про необхідність суттєвого посилення відповідного контролю:

  • Олійниченка Василя Даниловича, начальника МКП «УК «Замостя»»;
  • Браславського Сергія Юрійовича, начальника МКП «УК «Київська»»; - Мальченка Валерія Дмитровича, начальника МКП «УК «Житло Гарант»»;
  • Олешка Юрія Миколайовича, директора ПП «Бокуд»;
  • Капшука Євгена Вікторовича, директора ТОВ «ЖЕО».

В разі неналежного реагування керівниками управляючих компаній, незалежно від форми власності, щодо усунення виявлених зауважень, буде розглянуте питання розірвання Меморандуму про співпрацю та взаєморозуміння в сфері надання послуг з управління багатоквартирними будинками на території м. Вінниці», - зазначено в документі.

Як відомо, від початку повномасштабної війни, підвальні приміщення в багатоповерхівках використовуються як найпростіші укриття під час сигналу повітряної тривоги. Створені робочі групи для перевірки їх стану. 5 вересня робочі групи проводили повторну перевірку укриттів. До переліку увійшло 1339 об’єктів: 701 об’єкт управляючих компаній, 568 об’єктів ОСББ та 70 об’єктів різних форм власності.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info