28 квіт. 2020 13:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

100

0

Моргунов пояснив, чому у Вінниці під час карантину громадський транспорт їздить за щільним графіком

Моргунов пояснив, чому у Вінниці під час карантину громадський транспорт їздить за щільним графіком

В першу чергу, щоб забезпечити медиків і поліцейських проїздом з дому до роботи


Моргунов пояснив, чому у Вінниці під час карантину громадський транспорт їздить за щільним графіком

У Вінниці на період карантину на лінію почали випускати значно меншу кількість громадського транспорту, ніж це було раніше. Відтак, в будні дні замість 265 одиниць, випускають 185, а у вихідні дні 101. Під час брифінгу 28 квітня, мер Вінниці Сергій Моргунов пояснив, чому в місті під час карантину транспорт їздить за щільним графіком в будні та вихідні.

«Ми однозначно повинні забезпечити так, щоб медики могли доїхати з дому до роботи і навпаки. Так само і працівники поліції, які забезпечують громадський порядок в нашому місті, які працюють на блок-постах, патрулюють наші вулиці. Крім того, ми не повинні забувати про працівників критичної інфраструктури. Тому було прийнято рішення, що транспорт повинен рухатися.

Ми розуміли, що багато в чому ми повинні його дотувати, але разом з тим, паралельно скоротили кількість виходу транспорту на мережу. Якщо раніше в цілому щодня у місті виходило 265 одиниць транспорту – трамваї, тролейбуси і муніципальні автобуси, то на сьогодні ситуація інша. В будні дні ми випускаємо 185 одиниць, а у вихідні 101. В даному випадку йде баланс, щоб забезпечити відповідні карантинні правила, а також, щоб дати можливість людям забезпечити життєдіяльність нашого міста», – зазначив міський голова.

Нагадаємо, що з 9 квітня громадський транспорт Вінниці змінив свій режим роботи. Тепер перевезення здійснюється лише до 21:30. У вихідні дні збільшено інтервал руху.

З 29 березня у Вінниці призупинено перевезення громадян у громадському транспорті. За винятком працівників підприємств, установ та організацій, які відносяться до критичної інфраструктури, але за умови дотримання ними протиепідемічних норм – заходити в транспорт у масках і рукавичках.

За березень збитки «Вінницької транспортної компанії» становлять близько 7 мільйонів гривень, а за квітень очікуються на рівні 17 мільйонів гривень

Вінниця.info