22 жовт. 2019 18:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Влада
0

93

0

Моргунов про ультиматум енергетиків з відключенням світла водоканалу: брати у заручники 400-тисячну Вінницю безвідповідально

Моргунов про ультиматум енергетиків з відключенням світла водоканалу: брати у заручники 400-тисячну Вінницю безвідповідально

Енергетики зробили заручниками 400 тисяч жителів Вінниці.


Моргунов про ультиматум енергетиків з відключенням світла водоканалу: брати у заручники 400-тисячну Вінницю безвідповідально

Після прес-конференції керівників АТ «Вінницяобленерго», під час якої енергетики заявили, що ТОВ «Енера Вінниця» вимагає, аби "Вінницяоблводоканал" погасив 6,5 мільйонів гривень, інакше 23 жовтня о 9 годині ранку об’єкти водоканалу знову почнуть відключати від струму, мер Вінниці Сергій Моргунов, зазначив, що енергетики зробили заручниками 400 тисяч жителів Вінниці.

Відповідний допис розміщено на сторінці Сергія Моргунова в Фейсбук.

«В засобах масової інформації прочитав про прес-конференцію щодо ультиматуму АТ «Вінницяобленерго» та ТОВ «Енера Вінниця» по боргах обласного «Водоканалу». І, м’яко кажучи, дивує, що я про це дізнаюсь через мас-медіа.

Мав розмову з головою Вінницької ОДА Владиславом Скальським – визначили спільно шляхи вирішення проблеми.

Моя позиція наступна – брати у заручники 400-тисячну Вінницю безвідповідально. Міська влада ці борги не створювала. Але ми вже йдемо назустріч – на початку жовтня місто виділило 11 мільйонів гривень. Далі ми готові розглядати варіанти остаточного вирішення проблеми.

Втім, одним розчерком пера за ніч виділити мільйонні кошти, як вимагає енергетичний монополіст – неможливо. Гроші громади розподіляє сесія міської ради. І на найближчу сесію, 1 листопада, я готовий винести питання про виділення чергового траншу у 5 млн грн на погашення боргів облводоканалу перед АТ «Вінницяобленерго». Відповідно, за кілька днів гроші будуть на рахунках енергетиків. Ще стільки ж місто виділить наприкінці листопада.

Але безкінечно закривати проблему обласного підприємства за гроші містян – неправильно, потрібно вирішити питання передачі облводоканалу в комунальну власність територіальної громади міста.

До речі, мене дивує пасивна позиція самого обласного водоканалу», - зазначено в дописі.

Як повідомляла Вінниця.info, 23 жовтня «Вінницяобленерго» планує розпочали відключення об’єктів «Вінницяоблводоканалу» від енергопостачання. Причина – борги, які має комунальне підприємство. «Вінницяобленерго» водоканал боргує понад 57 мільйонів гривень, ТОВ «Енера Вінниця» - ще 6,5 мільйонів гривень.

Вінниця.info