27 січ. 2022 10:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

70

0

МОЗ дозволить видавати паперові лікарняні в окремих випадках до 1 травня

МОЗ дозволить видавати паперові лікарняні в окремих випадках до 1 травня

Роз'яснення


МОЗ дозволить видавати паперові лікарняні в окремих випадках до 1 травня

МОЗ розробило проект наказу стосовно медичного висновоку про тимчасову непрацездатність та електронних лікарняних. Паперові листки непрацездатності у чотирьох виключних випадках продовжать видавати до 1 травня 2022 року.

Про це повідомили у пресслужбі МОЗ.

Лікарі зможуть виписувати паперові лікарняні, якщо:

● потрібно продовжити чи закрити листок непрацездатності, який було видано в паперовій формі до 1 жовтня 2021 р.;

● сплив термін (сім днів), протягом якого лікар може внести зміни до медичного висновку про тимчасову непрацездатність в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я. У такому випадку рішення про видачу листка непрацездатності приймає лікарсько-консультативна комісія закладу охорони здоров'я, а за її відсутності – головний лікар закладу;

● відбувається усиновлення дитини протягом двох місяців з дати її народження, зазначеної у свідоцтві про народження. Листок непрацездатності видається на підставі рішення суду про усиновлення та свідоцтва про народження;

● виникли технічні проблеми з передачею даних, що призводить до неможливості формування електронного листка непрацездатності протягом семи днів з дати створення медичного висновку про тимчасову непрацездатність до усунення таких проблем.

Водночас факт не підключення закладу охорони здоров’я до електронної системи охорони здоров’я не є підставою для видачі паперових лікарняних. Нагадаємо, з 1 жовтня 2021 року в Україні розпочали видавати електронні лікарняні. Станом на середину січня цього року від початку реформи електронних листків непрацездатності українці понад 4,5 млн разів скористалися новою послугою.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info